Investiții în bitcoin — Industria cripto este în general una foarte volatilă. Acest lucru se vede cel mai bine în cazul bitcoinului. Prețul monedei a crescut cu mai bine de 600% anul acesta. Recent, a stabilit un nou record de 8000 de dolari, înainte să se stabilizeze la 7700. Este impropriu spus „să se stabilizeze” când vine vorba de bitcoin, din cauză că piața este imprevizibilă.

Din această cauză, este foarte important momentul în care faci aceste investiții în bitcoin. Pe lângă maximele sale, moneda are și niște minime la fel de spectaculoase. De exemplu, la începutul anului prețul a scăzut cu 20%. Dacă o monedă fiat ar avea o scădere de genul ăsta, am vorbi despre o criză financiară. Bitcoinul joacă însă după alte reguli. Cu toată volatilitatea, bitcoinul este încă o investiție bună.

În 2008, în timpul crizei financiare globale, acțiunile au scăzut cu 40%. Repercursiunile acestei perioade se simt încă și azi. Oamenii care și-au investit economiile au fost realmente devastați. Experții au spus că este un eveniment care se întâmplă o dată într-un secol. Pentru bitcoin, astfel de scăderi drastice par să fie obișnuite.

CME Group, cel mai mare schimb de derivative din lume, a vorbit de curând despre planurile de a lansa contracte pe piața future până la sfârșitul anului acestuia. Investițiile ar fi astfel mai simple, iar bitcoinul ar mai face un pas către piața mainstream.

investiții în bitcoin

Cu toate acestea, susținerea unei companii de prestigiu nu neagă faptul că bitcoinul are un trend de tranzacționare haotic. CME pune de exemplu limite la schimbările de preț, iar prețul bitcoin se schimbă mereu. Din această cauză, ne-am putea trezi că CME stopează periodic tranzacțiile. Nu e un lucru care să inspire prea mare încredere.

Din cauza acestei volatilități, investitorii ar putea să trebuiască să vină cu colaterale pentru a acoperi posibilele pierderi. Acest lucru ar descuraja și mai mult adopția. De asemenea, dacă bitcoinul scade masiv, investitorii ar putea să rămână cu buzunarele goale până începe să crească din nou.

Toți acești factori îi fac pe analiștii trandiționali să critice bitcoinul. Peter Dixon, director pe economie la banca Germană Commerzbank a spus că toată lumea de pe piață crede că bitcoinul „este un dezastru care încă nu s-a întâmplat”.

Pentru că este atât de haotic, este greu să judecăm succesul acestei noi ere pentru investiții în bitcoin. Poate că entuziaștii au dreptate când spun că este moneda și investiția viitorului. Investitorii nu ar trebui însă să fie orbiți de creșterea de 600%. Ce urcă trebuie să mai și coboare.

 

Nu ai găsit ce căutai ? Citește și sfaturile noastre de trading AICI.