Furnizorul de soluții de securitate cibernetică Check Point Software a spus că riscul de a avea un malware care minează criptomonedă de pe calculatorul tău este tot mai mare.

Conform celui mai recent raport al companiei, CoinHive a fost în luna octombrie al șaselea malware după gradul de răspâdire. CoinHive este un program JavaScript care stă ascuns pe siteuri. Acesta se folosește de puterea de procesare a calculatoarelor vizitatorilor pentru a mina monero.

Maya Horowitz, manager al grupului de riscuri cibernetice la Check Point a spus într-un comunicat de presă că apariția malwareurilor de minare cum este CoinHive scoate în evidență faptul că este „nevoie de tehnologii avansate pentru prevenirea riscurilor”, care să descurajeze astfel de practici și să protejeze rețelele de infractori.

coinhive

„Minarea de criptomonedă este o amenințare nouă și tăcută, dar semnificativă. Le permite unor actori rău-intenționați să câștige venituri semnificative, în timp ce terminalele și rețelele suferă de latență și de performanță scăzută”, a adăugat Horowitz.

Conform rapoartelor, varianta de malware RoughTed, care este un adware a fost primul pe listă. Pe locul doi este Locky (ransomware) și Seamless (redirecționarea traficului).

Recent, furnizorul de domenii de Internet Cloudflare a suspendat siteurile care rulează pe ascuns mineri de criptomonedă, inclusiv pe acela al site-ului de torenți ProxyBunker. Acest site se pare că rula CoinHive deja de patru zile în momentul în care a fost suspendat.