După o săptămână în care prețul Bitcoin a înregistrat o corecție până la 47.000$, piața cripto pare să înceapă să recupereze pierderile. În această dimineață, majoritatea criptomonedelor au început să crească din nou.

Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 52.700$, în timp ce ETH a depășit 2400$. Per ansamblu, criptomonedele de top înregistrează creșteri între 5 și 15%.

Dominanța pe piață a BTC se menține sub 51%, demonstrând că traderii rămân foarte interesați de altcoins. Prin comparație, la începutul acestui an, dominanța Bitcoin era de peste 70%. Datele CoinMarketCap arată că Ethereum a câștigat 4 procente de piață în ultimele luni. Între timp, market share-ul BNB a crescut de la 0.71% în ianuarie la 4% în prezent. Altcoins din afara top 10 au înregistrat de asemenea o creștere a interesului, de la aproximativ 10% la începutul anului la peste 18% în prezent. Meltem Demirors a remarcat că traderii s-au orientat spre criptomonede ce prezintă risc mai ridicat, dar oferă și profituri mai mari în timp scurt.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Analistul PlanB, cunoscut mai ales ca autor al modelului de preț S2F (stock-to-flow) este de părere că ajustarea prețului BTC de săptămâna trecută semnalează că suntem în mijlocul curbei de creștere a Bitcoin.

„Nimic nu urcă în linie dreaptă. Bitcoin a crescut cu 6 luni la rând, până în această lună. Situația din prezent arată ca o scădere la jumătatea drumului pe care am văzut-o și în 2013 și 2017 ”,

a subliniat PlanB pe Twitter.

„Scăderile de 10% -30% sunt de așteptat în orice cursă Bitcoin și sunt exact ceea ce s-a întâmplat în 2017 și 2012. În prezent, BTC a scăzut la nivelul exact al prețului prezis de modelul S2F, astfel încât este de așteptat să atingă 100.000 de dolari până în septembrie”,

a completat un alt analist.

Ramane de vazut daca taurii reusesc sa castige batalia.