Cea mai mare criptomonedă nu pare pregătită să își încetinească traiectoria ascendentă. Bitcoin a înregistrat un nou ATH în cursul zilei de ieri, de 40.421$, o creștere de 22% în ultima săptămână.

Market cap-ul BTC a depășit așadar valoarea de 740 miliarde de dolari pentru prima dată în istorie.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Ethereum, a doua cea mai mare criptomoneda a atins valoarea de 1295$, ceea ce reprezintă o creștere procentuală de 31% în ultima săptămână.

Conform Grayscale, interesul investitorilor instituționali pentru Ethereum este în creștere:

„În cursul anului 2020, am observat apariția unei noi categorii de investitori care sunt interesați în primul rând de Ethereum și, în unele cazuri, doar Ethereum. […] Există o convingere în creștere în jurul valorii de Ethereum ca o clasă de active”,

a declarat directorul executiv Grayscale Michael Sonnenshein pentru Bloomberg.

Această tendință este confirmată și de decizia CME de a lansa contracte futures ETH în februarie 2021. Creșterea interesului investitorilor ar putea ajuta Ethereum să își depășească ATH-ul de 1430$ în viitorul apropiat.

Marketcap de 1 trilion de dolari

În același timp, multe altcoins au urmat exemplul Bitcoin și au înregistrat creșteri de preț. În ultimele zile s-au remarcat Cardano (ADA) cu o creștere de 57% în ultima săptămână și Stellar (XLM) cu aproape 162% în șapte zile. Chainlink (LINK) a crescut cu ”doar” 26,5% în aceeași perioadă.

În general, prețurile criptomonedelor au crescut semificativ, astfel încât market cap-ul total a depășit 1 trilion de dolari conform CoinMarketCap. În același timp, valoarea totală a criptomonedelor blocate în ecosistemul DeFi a ajuns la 21.4 miliarde de dolari. Acest lucru semnalizează că interesul pentru DeFi a rămas la niveluri foarte ridicate.

Stai conectat in lumea digitala!

Un semnal pozitiv pentru traderii cripto este că dominanța Bitcoin se menține peste 70%, ceea ce înseamnă că interesul public este in continuare asupra Bitcoin. Fluctuațiile de preț rapide oferă de asemenea numeroase oportunități de tranzacționare.

Marketcap de 1 trilion de dolari