Conform Coindesk proiectul Aragon pare să se confrunte cu unele probleme interne. În ultimele zile, 12 angajați au demisionat, acuzând lipsa de transparență financiară a activității. La jumătatea lui decembrie, 52.000 ETH obținuți în urma ICO-ului din 2017 au fost distribuiți în diferite exchange-uri și convertiți în alte criptomonede.

Aragon One, compania din spatele proiectului

Într-o scrisoare postată pe GitHub și distribuită pe canalul Discord al comunității, șeful departamentului de guvernanță de la Asociația Aragon, John Light, a declarat:

„Nu mai recunosc locul în care îmi plăcea să lucrez. Cred că nu mai reflectă valorile mele, nici valorile Manifestului Aragon.”

Demisia lui Light a fost apoi urmată de plecarea a 11 angajați ai Aragon One, firma care se ocupă cu dezvoltarea protocolului.

Cofondatorul Asociației Aragon, Luis Cuende, a declarat că mișcările financiare au fost făcute pentru „diversificarea portofoliului”. În ce privește demisiile, el a declarat:

“Sunt trist să văd aceste demisii, însă unele divergențe în ce privește abordarea și dezvoltarea Aragon sau a oricărui proiect sunt inevitabile. Până la urmă, proiectul Aragon este mai important decât orice individ sau grup.”

Stai conectat in lumea digitala!

Aragon Network este o organizație autonomă descentralizată (DAO) care încearcă să construiască săli de judecată digitale care „fac posibil ca organizațiile, antreprenorii și investitorii să facă afaceri fără a necesita un centru juridic”, potrivit Messari. Cel mai important serviciu oferit de Aragon este generarea de organizații autonome descentralizate ce pot fi folosite în guvernarea altor proiecte blockchain. DAO sunt folosite pentru coordonarea unui grup de participanți din întreaga lume pentru a îndeplini o misiune comună. Deoarece nu există o autoritate centrală, toți membrii ce doresc să contribuie la un proiect pot avea un cuvânt de spus în evoluția viitoare.

ICO-ul Aragon a acumulat 275.000 ETH în 2017, care la acel moment valorau 25 de milioane de dolari. În prezent aceștia valorează aproximativ 330 de milioane de dolari.