Marketcap-ul criptomonedei Bitcoin depășește 200 miliarde de dolari

În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin a depășit 11.200$, iar marketcap-ul criptomonedei a depășit 200 miliarde de dolari. Aceste valori reprezintă recorduri pentru ultimele 17 luni de evoluție – ultima dată când au fost înregistrate a fost luna februarie 2018.


Cu toate că prețul Bitcoin a continuat să crească, volumele zilnice de tranzacție au un nivel relativ scăzut. Se înregistrează 22 miliarde conform Coinmarketcap și 1.7 miliarde volum ”real” pe cele 10 exchange-uri monitorizate de Messari.

Cumpara Bitcoin

JP Morgan va începe să testeze tranzacționarea cu JPM Coin

Banca JPMorgan a declarat că va începe să testeze tranzacționarea cu tokenul propriu JPM în acest an. Decizia s-a bazat pe cererea ridiciată din partea clienților corporate din America, Europa și Japonia.

JPM Coin va accelera considerabil tranzacționarea titlurilor de valoare, deoarece în prezent poate dura câteva zile pentru a finaliza o tranzacție. Clienții vor putea cumpăra tokenurile în avans, stocându-le în contul lor de depozit JPMorgan, putând ulterior să realizeze transferuri aproape instantanee.

Lansată în februarie, JPM Coin funcționează pe blockchain-ul Quorum, o versiune privată de ethereum dezvoltată de bancă.

Un nou model Raspberry Pi pentru rularea nodurilor Bitcoin

Fundația Raspberry Pi a lansat pe 24 iunie un nou model, mai puternic, al calculatorului său ce are capacitatea de a rula noduri complete în rețeaua Bitcoin. Noul model costă între 35 și 55 de dolari și promite costuri reduse pentru rularea unui nod.


Versiunile anterioare ale Raspberry Pi au fost populare cu entuziaștii de tip bitcoin și cu avocații descentralizării. Acesta oferă acces ieftin și facil pentru cei interesați să ruleze propriile noduri complete în rețea. Mini-calculatorul vine cu un nou sistem de operare și cu o serie de îmbunătățiri tehnice. Are o interfață modernizată și suport pentru aplicații actualizate, cum ar fi browserul web Chromium 74.

În prezent, aproape 23% din nodurile bitcoin la nivel global sunt rulate în Statele Unite, urmate de Germania cu circa 19%.

Malta pune contractele de închiriere pe blockchain

Primul Ministru al Republicii Malta, Joseph Muscat, a anunțat că toate contractele de închiriere din Malta vor fi înregistrate pe blockchain.

Noul sistem va elimina riscul modificării înregistrărilor, asigurându-se astfel că doar persoanele autorizate au acces la informații.

“Vom arăta oamenilor valoarea adăugată a tehnologiei blockchain prin aplicarea acesteia la ceva pe care îl vor folosi în viața de zi cu zi. Acest lucru le va demonstra cum viața lor va fi afectată de transformarea digitală”,

a explicat Muscat.

Malta este cunoscută drept Insula Blockchain și începând cu 2018 a introdus o serie de legi favorabile tehnologiei.