Un nou raport publicat de banca de investiții Needham & Company sugerează faptul că moneda digitala bitcoin este sub-evaluată, probabil chiar cu 58%, adică cu mai bine de 200 de dolari americani.

Moneda digitala bitcoin ca investiție

Moneda digitala bitcoin este evaluată în acest moment în jurul sumei de 420$, dar acest lucru este evident supus schimbării în orice moment. Raportul de la Needham & Company sugerează faptul că moneda digitala bitcoin ar trebui evaluată în realitate la 655$, o creștere cam de 58 de procente.

Banca de investiții estimează că în jur de 75 de procente, adică 4,8 miliarde de dolari, din capacul de pe piața bitcoin de 6,3 miliarde, este tratat ca fiind investiție, și sugerează că investitorii își doresc să vadă profituri ceva mai mari dacă este să se hotărască să cumpere acțiuni în Fondul de Investiții Bitcoin (Fondul de Investiții Bitcoin este o metodă prin care investitorii pot investi în bitcoin fără să cumpere deloc criptomoneda în sine).

Blockchainul este de vină pentru asta

Autorul raportului, Spencer Bogard, asociat pe cercetarea de echități la Needham & Company, spune că tehnologia care se află la baza monedei bitcoin, blockchainul, este cel puțin în parte vinovată pentru sub-evaluarea bitcoinului. A adăugat de asemenea faptul că această creștere rapidă în numărul blockchainurilor care nu se bazează pe criptomonedă este la rândul său unul dintre factorii care au influențat situația.

Cu toate acestea, rămâne neclintit în părerea sa cum că moneda digitala bitcoin va fi un jucător central în viitorul tehnologiei și că este inovativă tocmai prin faptul că are valoare pe piață, atât sub forma sa de aur digital cât și ca metodă de plată și a spus că, după părerea lor ”există o posibilitate foarte reală ca moneda digitala bitcoin să fie nucleul securității pentru toate aceste blockchainuri”

Sursa – Charlie McCombie via CoinTelegraph