Bitcoin este proiectat pentru a avea un număr finit de criptomonede ce se pot mina. Calculele estimate relevă că ultima monedă este de așteptat să fie minată în jurul anului 2140.

Pentru a estima prețul Bitcoin în viitor, au fost realizate mai multe proiecții, bazate pe diferite modele de creștere. Cele mai cunoscute sunt modelul propus de Parabolic Trav al super-tendinței de creștere a prețurilor și modelul Stock-to-Flow (S2F) a analistului PlanB.d

Hal Finney – între 10 și 21 milioane de dolari

Hal Finney a prezis în 2009 că Bitcoin va avea un preț de 10 milioane pe monedă. În estimarea sa, el a luat în calcul averea medie a gospodăriilor la nivel mondial și a împărțit-o la 21 de milioane de BTC. Conform acestui calcul, un BTC ar ajunge să valoareze 10 milioane de dolari.

Decrypt a recalculat predicția pe baza cifrelor actuale și a ajuns la un preț de 18 milioane de dolari pe monedă.

Cu toate acestea, Chainalysis estimează că s-au pierdut până la 4 milioane BTC, deci o recalculare determină o valoare de 21.176.470,58$ pentru un Bitcoin.

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind vTrader!

Parabolic Trav – 10 milioane de dolari

Analistul Parabolic Trav a creat un model parabolic a super-tendinței de creștere a prețurilor Bitcoin. Acesta se corelează strâns cu Stock-to-flow propus de PlanB.

Mulți investitori ignoră ideea creșterii parabolice – cu toate acestea, Bitcoin a crescut deja cu 2.232.111.011,11%. Valoarea este calculată de când Marti Malmi a vândut primele BTC pentru monedă fiat în 2009, până la nivelul său maxim de 20.000$ în 2017.

parabolic trav

Modelul propus de Parabolic Trav calculează o valoare maximă a Bitcoin de aproape 10 milioane de dolari. Aceasta ia în calcul extinderea tehnologiilor pe care se bazează criptomonedele, precum Internetul și smartphones.

Bitcoin urmărește o curbă S a adopției tehnologice, deoarece, deși este o „monedă”, este și o tehnologie nouă.

PlanB (S2F) – 1.2 milioane de dolari în 2025

Stock-to-flow este un model care ia în calcul de câți ani este nevoie pentru a produce oferta totală curentă a unui activ. De exemplu, pentru aur, este nevoie de 62 de ani de exploatare pentru a produce oferta mondială maximă.

În ce privește Bitcoin, modelul S2F propus de Planul B calculează o creștere parabolică ce este influențată de fenomenele de înjumătățire a recompenselor de bloc.

BTC trends

Conform acestui model, următorul halving va determina un preț de 55.000$/BTC. Conform acestei evoluții, Digitalek proiectează un preț de 1.215.730,5 dolari pentru BTC în 2025.

Asadar, conform celor spuse mai sus, cu un pret pentru un Bitcoin de 1 mil de dolari o investitie de 100 de dolari azi se transforma, intr-un deceniu, in 11.475 de dolari.

CryptoZZ