În cursul zilei de ieri, Bitcoin a avut încă o încercare nereușită de a depăși pragul de 24.000$. De data aceasta, căderea ulterioară a fost ceva mai dură, până sub 23.000$. Cu toate acestea, prețul Bitcoin pare să reușească să se mențină în jurul acestei valori.


Piața pare să fie optimistă

Conform datelor Coin Metrics, în ciuda fluctuațiilor din decembrie, în trimestrul patru al acestui an volatilitatea Bitcoin a rămas scăzută. În ultimele 180 de zile, volatilitatea a rămas la cele mai scăzute niveluri din februarie 2017.

În ce privește viitoarea direcție a prețului, analiștii nu reușesc să-și facă o imagine clară. Per ansamblu însă, piața pare să fie optimistă. De exemplu, Ki Young Ju, CEO al CryptoQuant, a anunțat pe Twitter că „BTC va depăși 25.000 de dolari fără a retesta 21.000 dolari”

Ju se bazează pe faptul că platforma Coinbase a înregistrat ieșiri semnificative, care ar putea fi determinate de clienții instituționali OTC ai exchange-ului. Exemple în acest sens sunt achiziția de Bitcoin în valoare de 745 milioane dolari realizată de Ruffer Investment și 600 milioane de dolari din partea One River Digital din San Francisco.

De altfel, numeroase companii continuă să intre pe piața Bitcoin – ultima ce a anunțat astfel de investiții este firma canadiană fintech Mogo. Compania a anunțat că va achiziționa Bitcoin în valoare de 1.5 milioane de dolari până la sfârșitul anului.

În prezent, 28 de companii listate pe bursă și companii private dețin 1.150.622 BTC, echivalentul a 5.5% din criptomonedele în circulație. În cea mai mare parte, interesul pentru Bitcoin se datorează faptului că este decuplat de la piețele tradiționale. Datele CoinMetrics arată că, în ultimele 90 de zile, corelația între BTC și indicele bursier S&P 500 este la cel mai scăzut nivel din ultimii ani.

Toate aceste detalii l-au determinat pe Garrick Hileman, șeful departamentului de cercetare de la Blockchain.com, să susțină că Bitcoin va ajunge la un market cap de 1 trilion de dolari anul viitor. Acest lucru ar presupune ca Bitcoin să ajungă la prețul de aproximativ 54.000$.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În timp ce Bitcoin își face loc în mainstream, restul pieței cripto nu o duce la fel de bine. Ethereum a scăzut la 560$ ieri și se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 580$. XRP a scăzut de asemenea semnificativ după știrea că SEC a intentat proces laboratoarelor Ripple. În prezent, XRP se tranzacționează la jumătatea prețului înregistrat săptămâna trecută.