Predicții bitcoin – De câteva zile bitcoinul încearcă să revină la valori apropiate de 3000$. Max Keiser, gazda emisiunii Keiser Report difuzată de postul de televiziune RT, afirmă că ne apropiem de prețuri record pentru bitcoin.

În acest sens, Keiser a transmis pe Twitter: “Bitcoinul se apropie de noi recorduri. Organele de reglementare or să își frece mâinile când vor vedea prețuri de 5000-10.000$. Bun venit noii ordini mondiale pe piața cripto.”

Nivelul de adopție a crescut

Privit din perspectiva unei valute digitale, bitcoinul are parte de o extraordinară cerere în anumite zone ale lumii, cum ar fi Coreea de Sud sau Japonia. Recent, lanțul de hoteluri Capsule Hotel din
Japonia a început să accepte plăți cu bitcoin. Lanțul de unități de cazare Capsule Hotel este popular printre freelanceri și turiști, oferind servicii ieftine. Implementarea plăților cu bitcoin în aceste hoteluri a apărut la scurt timp după ce alte companii japoneze au acceptat și ele plățile cu criptomonede. Printre acestea se numără compania aviatică low cost Peach, retailerul de produse electronice Bic Camera sau sistemul PoS AirREGI.

Mass-media, cu ochii pe bitcoin

Rețelele media internaționale oferă tot mai multă expunere bitcoinului. S-a pus chiar în discuție posibilitatea ca bitcoinul să devină un concurent al unora din rezervele de valută la nivel global.
Unele publicații, cum ar fi Wall Street Journal, au postat timp de mai multe săptămâni pe prima pagină articole despre bitcoin.
În prezent, criptomoneda încearcă să revină la cotațiile anterioare ultimei deprecieri. Și are toate șansele. Așa cum am mai scris în trecut, bitcoinul a reușit de fiecare dată să își revină după ce a suferit corectări de preț. Keiser este unul din entuziaștii acestei idei. Recent, el a afirmat că bitcoinul va urma acest trend până va ajunge la valoarea de 100.000$.

Dacă ne gândim la adopția bitcoinului privit din perspectiva unui activ digital, previziunea lui Keiser referitoare la un preț de 5000-10.000$ pare realistă. În ultimele 12 luni de exemplu, valoarea bitcoinului a crescut de la 640$ la 2575$. În ultima lună, prețul a crescut cu 21%.
Mulți investitori și traderi se tem de o bifurcare hard, care ar determina apariția a două Blockchain-uri. Analiștii și experții au explicat însă că șansele de a se întâmpla acest lucru sunt reduse. Unul din argumente este însuși faptul că discuțiile despre scalabilitate au avansat în săptămânile trecute.

Sursa – Cointelegraph