Când a fost anunțat pentru prima dată SegWit2x, utilizatorii l-au privit cu reticenţă. Mai precis, aproape nimeni nu credea că va găsi susținere la 80% din puterea de hash a rețelei. În prezent, acest lucru este foarte posibil. Ultimul pool de la care se așteaptă aprobarea este BTCC, iar semnalele sunt unele pozitive.

Este deosebit de interesant cum a reușit SegWit2x să aibă parte de atâta susținere într-un timp scurt. În altă ordine de idei, este adevărat și faptul că discuțiile despre scalabilitate durau deja de prea mult timp. Trebuie găsită și implementată o soluție cât de rapid se poate. SegWit2x pare a fi modalitatea de rezolvare care va fi utilizată. Conform site-ului Coin.dance, 76.4% din mineri sunt de acord cu SegWit2x. Este doar o chestiune de timp până când acest procent va ajunge la 80%. Odată ce se va atinge acest target, SegWit2x va fi activat.

SegWit2x este pe drumul cel bun

BTCC este ultimul pool de la care se aşteaptă să adere la SegWit2x. Mulţi mineri au fost îngrijoraţi de faptul că pool-ul a fost picat câteva ore pe parcursul zilei de ieri. Aparent, proprietarii au operat nişte schimbări majore pentru a putea susţine implementarea SegWit2x.
Odată ce se va obţine şi acordul BTCC, se va atinge şi pragul de 80%, ceea ce reprezintă o veste excelentă pentru toţi simpatizanţii update-ului.


Va dura ceva timp până când aceste schimbări se vor reflecta şi în reţea. În prezent, cele mai multe blocuri suportă Emergent Consensus sau BIP 141. SegWit2x este pe locul al treilea, însă este ceva normal, întrucât această soluţie a fost semnalată destul de recent.
Totuşi, dacă ţinem cont de faptul că unele din cele mai mari pool-uri de minerit din lume au raliat la SegWit2X, cel mai probabil că topul de mai sus se va schimba în curând.
În plus, această soluţie pentru problema scalabilităţii este benefică şi din punct de vedere economic. Un număr important de companii sunt deja de partea SegWit2x. Ţine doar de timp până când acest update va fi activat în reţea. Dacă se va ajunge sau nu la situaţia de a avea două Blockchain-uri, rămâne de văzut. Ce e cert, este faptul că următoarele săptămâni vor fi unele deosebit de interesante pentru bitcoin şi pentru întreaga comunitate.

Sursa – Newsbtc.com