Bitcoinul a stabilit al treilea record din săptămâna curentă, apropiindu-se cu pași mari de valoarea de 3000$. Ieri la închiderea zilei, prețul avea o creştere de aproximativ 15% în ultimele 24 de ore, de la 2327$ la 2760$.

Dacă analiștii au coroborat aprecierea de săptămâna trecută cu incertitudinea de pe piața americană, ceea ce se întâmplă în prezent este determinat de creșterea nivelului de adopție, progresele referitoare la scalabilitate și mediatizarea intensă a monedei.

Pe majoritatea piețelor din afara S.U.A. cererea de monedă crește exponenţial, inclusiv în China, Coreea de Sud și Japonia. China reprezintă un caz extraordinar, piața de aici reușind să depășească piețele din Japonia, Europa și din Coreea de Sud, devenind astfel a doua în lume.

Aşa cum am mai scris în unele articole, mass media descrie bitcoinul ca pe un activ pe care utilizatorii trebuie să îl păstreze pentru situaţii de instabilitate economică. În acest sens, Boris Schlossberg director general al companiei BK Asset Management a afirmat următoarele:

“Chiar dacă bitcoinul s-a întărit de la începutul anului cu 92%, nu pare să se oprească aici. De obicei, în cazul unor mişcări importante, există şi o anume continuitate. Semnele arată că este o cerere tot mai mare.”

Creşterea de 177%

Holger Zschäpitz, editorialist senior la publicaţia Welt, a declarat la data de 25 mai că bitcoinul a înregistrat o creştere de 177% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, preţurile trecând acum de 2500$.

Cererea masivă de bitcoin este ilustrată şi de Google Trends. Căutările după termenii “buy bitcoin” au depăşit 70 de puncte pentru prima dată după eşecul Mt. Gox din 2013, perioadă în care moneda era cotată la 1300$ şi cererea de bitcoin întrecea orice închipuire.

Arunca un ochi la ce e nou in Bitcoin!

Un alt aspect din spatele aprecierii recente a bitcoinului îl constituie instituţiile financiare. La data de 23 mai, Abigail Johnson – CEO a Fidelity Investments, a dezvăluit despre compania care deţine active în valoare de 2130 miliarde de dolari că minereşte bitcoini şi de asemenea, acceptă plăţi cu criptomonedă la cantina proprie. În plus, firma va implementa portofelele Coinbase pe platforma pe care o deţine, începând cu al treilea trimestru din 2017.

“Iubesc toate aceste lucruri – bitcoinul, ethereumul, tehnologia Blockchain, şi de asemenea ce  prevede viitorul. Am încredere şi nu întâmplător mă aflu astăzi aici, reprezentând o companie mare, care nu renunţă la criptovalută,” a declarat Johnson.

Sursa – Cointelegraph

Daca nu ai gasit in acest articol ce cautai, incearca si aici!