Coreea de Sud devine un adevărat paradis bitcoin şi ethereum din punct de vedere al sumelor tranzacţionate, al disponibilului de monedă şi al activităţii pe piaţă.

În ultimele luni, Bithumb, Korbit şi Coinone – cele trei mari exchange-uri de pe piaţa coreeană au adăugat şi ethereumul pe listele valutelor tranzacţionate.  Într-un interval scurt de timp, Coreea de Sud a devenit cea mai mare piaţă de ethereum din lume. Are un market share de 38%, aici tranzacţionându-se zilnic fise în valoare de 335 milioane de dolari.

Mai mult, schimburile-urile ethereum / won le-au depăşit pe cele ethereum / bitcoin.

Una dintre cele mai mari pieţe din lume

Coreea de Sud este de asemenea şi una din cele mai mari pieţe de bitcoin din lume. Chiar dacă în prezent ocupă locul 4, după S.U.A., China şi Japonia, în urmă cu o lună această piaţa se situa înaintea Chinei şi Japoniei, consolidându-şi locul între cele mai mari pieţe din lume.

Inverstitorii locali sunt uşor influenţabili de către mass-media. Enterprise Ethereum Alliance de exemplu, care a realizat afaceri cu companii mari precum Toyota sau JP Morgan, i-a determinat pe investitori să se orienteze spre ethereum în detrimentul bitcoinului.

Cu ochii pe altcoinuri

În plus, deoarece bitcoinul a devenit oarecum un clasic al criptovalutei, unii investitori se îndreaptă spre alte monede disponibile la exchange-urile locale, cum ar fi ethereum şi ripple.

Multe exchange-uri sud coreene sunt susţinute de conglomerate cu afaceri de ordinul miliardelor de dolari. Korbit de exemplu, al doilea exchange din ţară are în spate cea mai mare companie de telecomunicaţii – SK Telecom.

De aceea, imediat ce exchange-urile listează criptomonede noi, investitorii le cumpără de îndată. Unii consideră că au ratat startul pentru bitcoin. Aleg așadar să investească în altcoini, vizând câştiguri pe termen mediu şi scurt.

Cererea de bitcoin a crescut însă de asemenea. Preţurile de aici le pot influenţa pe cele internaţionale. Bitcoinul este cotat în Coreea de Sud la 2800$, cu 21% mai mult decât pe majoritatea pieţelor mari.

Este încă posibilă achiziția de bitcoin din afara țării, cu ajutorul cardurilor de credit. În acest fel se evită prețurile mari. Este touși dificilă vânzarea lor ulterioară datorită politicilor de prevenire a spălarii banilor.

Dacă în următoarele luni piaţa sud-coreeană de bitcoin şi ethereum va creşte în acelaşi ritm, este posibil să devină cea mai importantă din lume pentru ambele monede

Sursa – Cointelegraph