Prețul bitcoin stabilește un nou trend descendent, după ce a scăzut sub zona de interes. Mai mulți urși așteaptă să retesteze suportul străpuns.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a străpuns recent sub aria de interes marcată într-un articol precedent. Asta indică faptul că ar putea să urmeze un trend descendent.
  • Prețul se retrage acum către această zonă pentru o retestare, înainte să câștige mai multă tracțiune pe lichidare.
  • Dacă rezistența pe termen scurt se menține, prețul bitcoin ar putea să își facă loc către valorile minime recente, la 685$.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 este în continuare deasupra SMA200, dar distanța s-a îngustat considerabil. O intersecție în zona inferioară este încă posibilă. Dacă acest lucru se petrece, atunci presiunea de vânzare ar putea să crească, permițând prețului bitcoin să își continue lichidarea.

De asemenea, mișcările medii se aliniază cu linia de trend descendentă care conectează valorile maxime ale prețului bitcoin începând cu 9 noiembrie. Astfel, adaugă forță unui posibil plafon, la 705-710$. O mișcare peste aceast zonă ar putea să ducă prețul bitcoin înapoi către urcarea pe termen mai lung.

În cele din urmă, stocastica indică condiții de supracumpărare și începe să scadă. Asta înseamnă că momentumul de cumpărare este epuizat și că vânzătorii ar putea să se implice din nou în joc.

Evenimentele pieței

Dolarul american a fost pe val încă de când au fost anunțate rezultatele alegerilor. Piețele s-au calmat în momentul în care președintele ales Donald Trump a dat un discurs relativ lucid. Observatorii pieței se concentrează acum pe promisiunile de campanie – tăierea taxelor pentru corporații, dereglementarea băncilor și o schimbare a sistemului de sănătate. Toate acestea ar putea să aducă pe parcurs beneficii mediului de afaceri.

În afară de asta, lichidarea bitcoinului față de alte criptomonede, în special față de yuanul chinezesc, au făcut criptomoneda să piardă pe toată linia. Se pare că guvernul chinez ar putea să restricționeze tranzacțiile de bitcoin pe teritoriul țării. Aprecierea recentă a yuanului a atras mai mulți investitori în active chinezești.

Pe mai departe, optimismul din economia americană a ranforsat așteptările pentru creșterea ratelor federale în luna decembrie. Asta presupune că dolarul ar putea să rămână în cursă față de bitcoin. Vânzările retail în SUA, PPI, CPI și discursul directoarei federale Yellen sunt programate în cursul acestei săptămâni.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC