Prețul bitcoin a făcut loc dolarului după declarația FOMC, dar nu a fost pregătit să își reia urcarea.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin pare să formeze un nou canal ascendent pe termen scurt, vizibil pe graficul pe o oră.
  • Prețul a fost tras înapoi de forța dolarului, după ce declarația FOMC a fost mai optimistă decât ne așteptam în această ultimă declarație.
    Prețul bitcoin încă pare să vrea să își continue urcarea. Indicatorii tehnici dau indici că ar putea să urmeze un ricoșeu.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 este deasupra SMA200, deci cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Pe lângă asta, SMA100 se aliniază cu suportul canalului ascendent, făcând pragul inferior și mai rezistent. SMA200 este în apropiere, deci aceasta ar putea să fie o linie orientativă pentru trendul ascendent pe termen scurt.

Un ricoșeu față de mișcările medii și canalul de suport ar putea să ducă la o urcare către rezistență, la zona de 790$ sau mai sus. Stocastica este în scădere, dar intră deja în regiunea de supravânzare pentru a indica epuizarea vânzătorilor. O întoarcere a presiunii de cumpărare ar putea să permită un ricoșeu rapid sau o raliere mai puternică. RSI este încă pe linia mediană și se mișcă pe lateral, deci nu avem indicii direcționale de la acest oscilator.

Evenimentele pieței

Autoritățile au decis o creștere a ratelor pe dobândă cu 0,25%, șa cum ne așteptam. Ceea ce însă a atras taurii pe teritoriul dolarului a fost planul de schimbare a ratelor, care arată încă trei mișcări de compresie pentru anul care urmează, față de estimările precedente, de două mișcări. Pe lângă asta, autoritățile au schimbat și previziunile de creștere și angajări pentru anul viitor.

Directoarea Yellen a spus că nu vrea să speculeze felul în care politica fiscală a administrației Trump le va afecta ideile despre politica monetară. Aceasta a evaluat că economia ar putea să continue să crească într-un ritm moderat, mergând către niște îmbunătățiri pe piața muncii.

Cu asta, prețul bitcoin ar putea să cedeze în fața cererii de dolar, mai ales pentru că echițățile au crescut întotdeauna în paralel cu câștigurile acțiunilor. Rapoarte cum că guvernul chinez detensionează devalorizarea yuanului și restricțiile investițiilor offshore a temperat în perioada asta creșterile de preț bitcoin.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC