Prețul bitcoin crește ușor, încercând să capete suficientă energie pentru o străpungere puternică, peste 800$.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a străpuns deasupra consolidării pe termen scurt și acum e pe o cale ascendentă. Atacă următorul prag, peste 800$.
  • Prețul se mișcă cu precauție în interiorul unei formațiuni dreptunghiulare vizibilă pe graficul pe 4 ore.
  • Dacă rezistența formațiuni continuă să țină prețul sub control, atunci prețul bitcoin ar putea să fie forțat să străpungă pragul inferior.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 este deasupra SMA200, deci calea rezistenței fragile este cea superioară. Cu toate acestea, distanța dintre mișcările medii este destul de îngustă, deci este posibilă o intersectare inferioară, care ar atrage mai mulți vânzători în joc.

Stocastica pare să fie în scădere, ceea ce sugerează de asemenea faptul că urșii sunt pregătiți să preia controlul acțiunii prețului. Cifra RSI crește, pentru a indica faptul că cei care cumpără duc o luptă puternică.

Formațiunea dreptunghiulară se întinde de la 700$ la 800$, deci o străpungerea într-o direcție sau alta ar putea să ducă la o mișcare de aceeași magnitudine. Cu aceasta, prețul bitcoin ar putea fie să se îndrepte la prețul de 900$ pe termen lung, sau la 700$.

Evenimentele pieței

Banca centrală americană a hotărât săptămâna trecută să crească ratele pe dobândă cu 25%. Mai mult, au pus câteva borne pentru încă trei creșteri ale ratelor anul viitor, ceea ce a crescut cererea de active americane și dolar. Acest lucru a făcut mai dificilă o creștere pentru prețul bitcoin și posibilitatea de a face o urcare mai fermă.

În afară de asta, volumul a scăzut considerabil în ultimele zile. Traderii încep să își programeze profiturile pe măsură ce se apropie finalul lui 2016. Dacă acest comportament se continuă în următoarele săptămâni, prețul bitcoin ar putea să aibă parte de pierderi mai mari.

Pe de altă parte, dacă traderii nu refuză ocazia de a aduna profituri mai mari înainte să se încheie anul, atunci prețul bitcoin ar putea să mai crească până la 850$.

Totuși, nu avem multe de spus despre cataliști majori pe piața bitcoin.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC