Prețul bitcoin își continuă trendul ascendent, dar taurii par să aibă dificultăți în a menține creșterea.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin încă se târăște în interiorul structurii de canal ascendent vizibil pe graficul pe o oră.

– Prețul pare să fi făcut o străpungere în jos față de suport, dar punctele de inflexiune dinamice s-au menținut ca prag și și-au continuat trendul ascendent.

– Indicatorii tehnici par să arate că urcarea ar putea continua, chiar dacă o face într-un ritm lent.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200, deci cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Pe lângă asta, SMA100 coincide cu suportul canalului, la 900$. Probabil acesta este motivul pentru care pierderile sunt deocamdată ținute sub control. Dacă taurii prind avânt, atunci prețul bitcoin ar putea să ajungă la rezistență, la 975-1000$.

Stocastica este în creștere, ceea ce înseamnă că prețul este controlat deocamdată de cumpărători. RSI crește, deci prețul bitcoin ar putea să crească și el. Cu toate acestea, dacă urșii refuză să renunțe, prețul ar putea să încerce să străpungă acest nivel de suport și linia orientativă creată de SMA200. O scădere sub 875$ ar putea să marcheze începutul unui trend descendent.

Evenimentele pieței

În ultima perioadă temerile legate de reglementările din China au fost cele care au scăzut entuziasmul pentru bitcoin.Câteva schimburi au anunțat că nu mai oferă produse care cresc riscul la tranzacțiile de criptomonedă (cum ar fi margin trading-ul). Autoritățile continuă să investigheze firmele și clienții implicați în bitcoin, ca parte a eforturilor de a descuraja investițiile offshore.

Între timp, după inaugurarea lui Donald Trump dolarul a scăzut. Investitorii par îngrijorați în legătură cu schimbările de politică fiscală. Traderii s-au retras de pe pozițiile lungi în dolar, atât înainte de eveniment și chiar și după inaugurare. Asta I-a permis dolarului să își mențină avansul.

Alte știri din partea administrației Trump în această primă perioadă va dicta prețul dolarului și bitcoinului în viitorul apropiat.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC