Prețul bitcoin pare să recâștige momentumul taurilor, după ce a străpuns structura de consolidare pe termen scurt.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a făcut o raliere puternică, dar a căzut din nou în consolidare, după ce taurii au făcut mari eforturi să păstreze momentumul.
  • Presiunea de cumpărare pare să se întoarcă, din moment ce prețul a străpuns zona superioară a structurii de consolidare și pare să fi completat o retragere rapidă.
  • Prețul s-ar putea îndrepta către înălțimile precedente de aici încolo sau ar putea să continue cu o retragere mai largă.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află în continuare deasupra SMA200, după intersecția recentă, ceea ce presupune că prețul ar putea să crească în continuare. Distanța dintre mișcările medii crește, deci momentumul taurilor se accelerează. Cel mai probabil va duce prețul bitcoin către înălțimile precedente, la 675$ sau mai mult.

Cu toate acestea, stocastica indică deja condiții de supracumpărare, ceea ce sugerează că încasarea profiturilor de pe urma ralierii recente ar putea să aibă loc curând. Dacă se întâmplă acest lucru, prețul bitcoin ar putea să facă o corecție la suportul dinamic SMA100 sau la zona de interes subliniată în articolul precedent.

Presiunea de vânzare mai puternică ar putea chiar să declanșeze o străpungere sub zonele de suport din apropiere, ceea ce ar putea să declanșeze o lichidare odată ce oscilatorul începe să scadă din zona de supracumpărare de pe grafice.

Evenimentele pieței

Apetitul pentru risc pare să se accelereze din nou pe piețele financiare. Acest lucru se datorează unui optimism pe piață al oficialităților băncilor centrale și a lipsei de cifre dezamăgitoare din ulimele rapoarte. Cuvernatorul băncii centrale europene, mario Draghi, și guvernatorul Mark Carney au astăzi programate discursuri, iar remărcile lor ar putea să influențeze direcția pieței.

Atitudinea față de risc a favorizat bitcoinul în detrimentul dolarului american, deși acesta din urmă ar ptuea încă să își atragă suport de pe urma așteptărilor unei creșteri a ratei pe dobânda federală. Discursurile de la oficialitățile federale au fost ieri mixte, păstrând șansele pentru o creștere a ratelor mai degrabă în decembrie decât în noiembrie.

Fiți atenți la posibile activități de încasare a profiturilor către sfârșitul săptămânii, deoarece coincide cu finele lunii și înainte de cataliștii mai mari pregătiți pentru prima săptămână din noiembrie.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC