Prețul bitcoin se consolidează într-o structură mai îngustă, chiar pe linia de trend ascendentă, deci o străpungere ar trebui să se întâmple destul de curând.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a urmat un trend ascendent și face mutări deasupra liniei de trend vizibilă pe graficul pe patru ore.
  • Prețul s-a consolidat foarte aproape de linia de trend, ceea ce semnalizează că vânzătorii încearcă să facă presiuni pentru o străpungere a pragului inferior
  • Prețul a format maxime mai joase, deci presiunea de vânzare crește.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 este încă deasupra SMA200, deci cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Acest lucru sugerează faptul că prețul bitcoin ar putea să facă o străpungere mai solidă și poate chiar să se întindă până la valorile maxime din trecut, la 780$. SMA100 coincide și cu linia de trend ascendent, ceea ce face pragul inferior mai puternic.

Cu toate acestea, stocastica scade, fără ca măcar să fi atins zona de supracumpărate. Asta înseamnă că urșii sunt nerăbdători să se alăture jocului. Cifra RSI este medie și deocamdată nu oferă indicii direcționale.

O străpungere în jos ar putea să dea de punctul de inflexiune dinamic creat de SMA200. Căderea sub acest indicator ar putea să confirme faptul că urșii câștigă momentum și că o intersectare inferioară a mișcărilor medii ar putea să îi urmeze, atrăgând în joc și mai mulți vânzători.

Evenimentele pieței

Datele economice din partea americanilor au fost mai puternice decât ne așteptam ieri. Cifrele PIB din trimestrul al treilea au crescut de la 2,9% la 3,2%, în timp ce indexul de încredere a sărit la 107,1. Aceste rezultate reflectă o creștere a optimismului pe piață în luna noiembrie. Avem deci mai multă susținere pentru dolarul american, dar prețul bitcoin pare să vrea să rămână pe linia de plutire.

Investitorii chinezi sunt în continuare pe baricade și nu au arătat semne că ar vrea să lichideze pozițiile pe lung. Guvernul a anunțat controale capitale pentru investițiile offshore. De fapt, acest lucru ar putea să încurajeze interes mai mare din partea investitorilor, care caută să ocolească aceste restricții și să își protejeze profiturile.

Cu toate acestea, prețul bitcoin pare să aștepte cataliști cu adevărat puternici înainte să își încheie urcarea, poate chiar sub forma unui alt val mare de activitate din partea investitorilor chinezi. Fiți atenți la o creștere a volumului către sfârșitul lunii și la încasarea profiturilor.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC