Prețul bitcoin a cedat teren dolarului vineri, dar cumpărătorii s-au întors rapid la zona de interes cheie.

Momente importante pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin s-a lichidat rapid vineri, dar taurii au așteptat un moment bun pentru atac, la linia de trend ascendentă.
  • Prețul ar putea să își continue urcarea de aici încolo. Indicatorii tehnici pe graficul pe o oră sugerează că trendul ascendent ar putea să rămână intact.
  • O întoarcere a presiunii taurilor ar putea să împingă prețul bitcoin către maximele recente, în apropiere de 730$ sau mai sus.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200 pe acest grafic de timp, deci cea mai fragilă rezistență este în continuare cea superioară. Prețul a scăzut sub SMA100, dar se pare că se îndreaptă către suportul dinamic al SMA200. De asemenea, distanța dintre mișcările medii este în creștere, deci presiunea taurilor ar putea să devină mai puternică.

Stocastica este și ea în creștere, chiar fără să fi ajuns în zona de supravânzare, ceea ce înseamnă că momentumul de cumpărare se întoarce într-adevăr. Acest lucru ar putea să fie suficient pentru a duce prețul bitcoin către înălțimile recente și mai sus. Cu toate acestea, o întoarcere în presiunea de vânzare ar putea să ducă la o nouă testare a suportului creat de SMA200, la 690$, sau poate chiar să străpungă mai jos. În acest caz, e posibil ca mai mulți vânzători să se alăture trendului și să declanșeze o scădere pe termen lung.

Evenimentele pieței

SUA a publicat vineri cifrele PIB pentru trimestrul al treilea. Este vorba despre niște rezultate mai puternice decât cele așteptate. Economia a crescut cu 2,9%, față de așteptările de 2,5%. Se vede o creștere mai mare decât cea din trimestrul al doilea, de 1,4%. Acest lucru cofnirmă faptul că economia americană câștigă momentum pozitiv. Așadar, autoritățile federale ar putea merge pe calea creșterii ratei pe dobândă până în luna decembrie.

Dolarul a fost pe profit, însă a scăzut spre finalul săptămânii, după ce FBI-ul a anunțat anchetarea serverului privat de e-mail a candidatului prezidențial democrat Hillary Clinton. Acest lucru ar putea să mențină piețele în tensiune înainte de alegerile din 8 noiembrie. Problema ar putea să pună sub semnul întrebării victoria lui Hillary Clinton, făcându-i poate chiar pe investiorii mari să își schimbe fondurile din dolari în alte monede și investiții, printre care și bitcoinul.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC