Prețul bitcoin își continuă urcarea, după ce a testat baza canalului ascendent vizibil pe graficul pe o oră

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin continuă să se tranzacționeze mai scump pe graficul pe o oră, mergând către un canal ascendent mai abrupt decât cel de până acum.
  • Prețul tocmai a ricoșat față de suportul canalului și pare să pună ținta pe rezistență, la 740-750$
  • Indicatorii tehnici sugerează că ar urma ca prețul să mai crească.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200, ceea ce confirmă că cea mai fragilă rezistență este cea superioară. SMA100 coincide cu suportul canalului ascendent, ceea ce face pragul inferior și mai rezistent. Dacă prețul încearcă să testeze din nou suportul de 710$, cel mai probabil că acesta va rezista.

O străpungere sub suportul canalului ar putea să ducă la o lichidare, până la următorul punct de inflexiune dinamică, în jurul SMA200, sau la 690$. O străpungere sub această linie orientativă ar putea să semnalizeze un trend descendent.

Stocastica este în creștere. Asta presupune că taurii sunt cei care fac jocul. Totuși, oscilatorul se află deja în zona de supracumpărare. Asta indică o epuizare în rândul cumpărătorilor. Dacă se face încasarea profiturilor și vânzătorii preiau controlul, prețul bitcoin ar putea să scadă sau cel puțin să aibă mișcări laterale o vreme.

Evenimentele pieței

Dolarul american s-a tot luptat cu prețul bitcoin în ultima vreme. Emoțiile de pe piață au fost cele care au condus raportul dintre dolar și bitcoin. Până în acest moment, apetitul pentru risc pare șubred. FBI-ul anchetează problema emailurilor candidatei Hillary Clinton, cu doar o săptămână înainte de alegerile din 8 noiembrie. Această situație a făcut-o să piardă voturi.

Declarația FOMC ar putea de asemenea să se dovedească a fi eveniment de risc pentru piețele financiare. Cu toate acestea, nu se așteaptă schimbări de politică monetară. Există indicii destul de puternice cum că se va face o compresie monetară. Decizia ar putea să fie luată în cadrul întâlnirii din luna decembrie, iar acest lucru ar putea să crească prețul dolarului față de bitcoin.

Totuși,criptomoneda ar putea să aibă de câștigat pe termen lung, datorită noutăților din industrie. Acest lucru ar putea să fie suficient pentru a păstra prețul în interiorul canalului ascendent, sau chiar să declanșeze o urcare mai puternică pe viitor.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC