Prețul bitcoin continuă să meargă pe trendul ascendent. Deocamdată face o corecție pentru a atrage mai mulți cumpărători pe piață.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a crescut constant. Face mutări în interiorul formațiunii de canal ascendent vizibilă pe graficele pe 4 ore și pe o oră.
  • Prețul tocmai a ricoșat față de rezistența canalului în jur de 800$, iar acum se întoarce către suport.
  • Ar putea să urmeze un ricoșeu față de baza canalului. Tot mai mulți tauri așteaptă să se atingă această zonă de bază pentru a intra pe piață.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200. Așadar, este mai probabil să străpungă rezistența, ceea ce practic înseamnă că prețul ar putea continua să crească. De asemenea, distanța dintre mișcările medii crește și reflectă forța momentumului taurilor. SMA200 coincide cu suportul canalului, ceea ce adaugă forță pragului inferior.

Stocastica scade, deci și prețul bitcoin ar putea să scadă și să permină materializarea unei corecții. În aceeași măsură, cifra RSI scade. Asta presupune că vânzătorii controlează încă piața. Odată ce oscilatorii ajung la regiunile de supravânzare și cresc, cumpărătoriii ar putea să recâștige dominația și să preseze o creștere către valorile maxime recente sau către rezistența canalului, aproape de 815-820$.

De notat este că există o zonă de interes în apropiere de 775$, zonă care s-a menținut și în trecut ca rezistență. Taurii ar putea să aștepte acest nivel pentru pozițiile de lung, deci e posibil să aibă loc un ricoșeu chiar înainte ca prețul bitcoin să atingă canalul de suport.

Apetitul pentru risc pare să fi început cu stângul în această săptămână. Referendumul italienilor a avut ca rezultat demisia premierului Renzi. Pentru a adăuga nesiguranță politică pe piețele globale, premierul din Noua Zeelandă a anunțat că va demisiona.

Deși această situație duce de obicei la slăbirea activelor riscante, prețul bitcoin ar putea să reușească să își mențină câșgiturile, dacă nesiguranța este destul de puternică pentru a distrage traderii de la activele tradiționale sau de la monedele fiat. Rețineți că prețul bitcoin rămâne susținut de activitatea investitorilor din China. Traderii de aici caută să își protejeze investițiile devalorizarea monedei naționale.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC