Prețul bitcoin este blocat în consolidare pe graficul pe termen scurt, dar ar putea să meargă în curând către o străpungere.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin face mișcări laterale în ultima vreme și a făcut o formațiune de triunghi simetric pe graficul pe 15 minute.
  • Am putea avea parte de o străpunere mai devreme sau mai târziu, din moment ce prețul se apropie de vârful triunghiului.
  • Indicatorii tehnici dau semnale mixte pe acest grafic de timp, dar graficele pe termen lung sugerează că trendul ascendent ar putea să rămână intact.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află sub SMA200 pe grafice, deci cea mai fragilă rezistență este cea inferioară. Cu alte cuvinte, acest lucru sugerează că o străpungere sub suportul triunghiului și o lichidare sunt mai probabile decât o străpungere superioară și o raliere.

Stocastica se află la mijloc, deci abia dacă oferă indicii direcționale într-un moment în care RSI-ul face și el mișcări laterale. Acest lucru indică faptul că perioada de conssolidare ar putea să mai dureze.

O străpungere inferioară a suportului triunghiului la 765 ar putea să ducă la o cădere până la 760$, în timp ce o străpungere a rezistenței ar putea să meargă până la 775$. Presiunea de cumpărare mai mare ar putea să ducă prețul către următoarea rezistență, la 780-795$.

Evenimentele pieței

Traderii par să se pregătească de publicarea balanței tranzacțiilor din China, care urmează să apară spre finalul săptămânii. Acest lucru ar putea să semnalizeze dacă guvernul va urmări în continuare să devalorizeze moneda națională sau să implementeze restricții suplimentare investițiilor offshore.

Dacă se întâmplă acest lucru, investitorii ar putea să caute profituri și o protecție împotriva devalorizării activelor naționale, cumpărând bitcoin. Pe de altă parte, rezultae puternice ar putea să ridice piețele chineze și să încurajeze mai mulți investitori să pună bani în activele locale.

În ceea ce privește dolarul american, creșterea dobânzii pe rate în următoarea lună pare deja sigură. Rapoartele despre economia SUA nu reușesc să crească dolarul față de bitcoin. Acestea fiind spuse, consolidarea ar putea să coninue până când se face un anunț final săptămâna viitoare, care ar putea să ducă la lichidarea profiturilor pentru btc-dolar.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC