Prețul bitcoin face mutări laterale, într-un canal îngust și superficial ascendent, care se poate vedea pe graficul pe termen scurt.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin se mișcă în continuare într-o consolidare îngustă. Traderii așteaptă deocamdată indicii direcționale mai puternice.
  • Prețul se tranzacționează în interiorul unui canal ascendent îngust vizibil pe graficul pe o oră.
  • Moneda bitcoin urmează să testeze suportul canalului și ar putea să aibă parte de o creștere până la vârf, dacă nu cumva are loc o străpungere.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se apropie de SMA200 și ar putea să aibă parte de o intersectare inferioară, care ar arăta că piața e controlată de vânzători. Dacă e adevărat, atunci cea mai fragilă rezistență ar fi cea inferioară. O străpungere a pragului ar fi mai probabilă decât una a rezistenței superioare. Mișcările medii se apropie de rezistența canalului. Acesta este în consecință făcut și mai solid și este un posibil plafon pe termen scurt.

Stocastica face o intersectare în zona superioară și pare pregătită să urce după ce a ajuns în zona de supravânzare. Asta înseamnă că vânzătorii sunt epuizați și ar putea să fie pregătiți să îi lase pe cumpărători să preia controlul.

Cifra RSI merge pe lateral, abia oferind deocamdată indicii direcționale.

O străpungere peste canalul de rezistență ar permite prețului bitcoin să își continue urcarea pe termen lung. Acesta ar rămâne în interiorul canalului ascendent mai mare care se vede pe graficul pe 4 ore. Pe de altă parte, o mutare sub acest mic canal de suport ar putea să fie un semnal timpuriu că momentul urșilor preia controlul.

Evenimentele pieței

China a raportat un surplus mai mic decât cel așteptat, de 298 de miliarde de yeni, față de cifrele preconizate de 307 miliarde, sau cele despre care se vorbea înainte de 327 miliarde. Acest lucru sugerează că activitățile de trading sunt încetinite. Se poate ca starea lucrurilor să convingă guvernul chinez să fie mai agresiv în eforturile de devalorizare a yuanului.

Dacă acest lucru se întâmplă, pe piața bitcoin vor veni mai mulți investitori chinezi. Bitcoinul le oferă o metodă de a se proteja de pierderi. Acest lucru le permite de asemenea să aibă profituri mai mari pe alte piețe, într-o perioadă în care autoritățile încearcă să le restricționeze investițiile offshore.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC