Prețul bitcoin are încă parte de presiune descendentă semnificativă în acest moment. Acest lucru se întâmplă din cauză că guvernul chinez i-a avertizat pe operatorii de schimburi în legătură cu utilizarea bitcoinului pentru a ocoli restricțiile financiare.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin are probleme în a-și reveni după căderea recentă. Investitorii sunt precauți în legătură cu acțiunile guvernului din China.

– Prețul este încă în creștere pe termen lung și se află în siguranță, deasupra liniei de suport pe graficul zilnic.

– Indicatorii tehnici dau de asemenea indicii că trendul ascendent ar putea să continue în viitorul apropiat.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 este deasurpa SMA200pe graficul zilnic. Cea mai fragilă rezistență este deci cea superioară. Pe lângă asta, SMA100 se apropie de linia de trend ascendent care conectează valorile minime începând din augst anul trecut, ceea ce adaugă la forța pragului inferior.

Stocastica este în scădere, dar pare să facă o intersectare superioară. E posibil să le permită taurilor să se întoarcă pe piață. Cifra RSI scade totuși, deci și prețul bitcoin ar putea să îi urmeze și să facă o testare a suportului în jur de 800$. O străpungere sub această regiune ar putea să marcheze începutul unui trend descendent, mai ales dacă prețul bitcoin se tranzacționează sub SMA200, în jur de 700$.

Evenimentele pieței

O mare parte din ascăderea prețului bitcoin poate să fie atribuită acțiunilor autorităților chineze, care au căutat să descurajeze investițiile offshore și să crească cererea domestică. Banca Populară Cineză a intervenit deja pe piață pentru a-i penaliza pe cei care pariază pe o scădere a yuanului.

Cel mai recent, guvernul chinez a lansat un avertisment către marile schimbui de bitcoin din China, în care spunea că acestea trebuie să se conformeze legislației relevante pentru ei și reglementărilor. În declarații, guvernul a reiterat că bitcoinul nu este monedă și că există riscuri în această investiție. Banca centrală a restricționat felul în care schimburile pot obține noi clienți, deci investitorii sunt precauți în legătură cu bitcoinul. Recent, și-au lichidat pozițiile pe piață.

În special, schimburile bitcoin sunt obligate să se supună legislației AML și de cunoaștere a clienților, așadar unele firme au ieșit de pe piața criptomonedelor și preferă activele tradiționale.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC