Prețul bitcoin – analiza tehnică — Prețul bitcoin a străpuns structura descendentă triunghiulară vizibilă pe graficul pe patru ore.

Prețul a făcut de asemenea o retragere rapidă la rezistența triunghiului străpuns și începe să depășească cele mai recente maxime.

Se poate vedea o structură de steag al taurilor – destul de scurt deocamdată – care ar fi considerat un semnal că trendul o să continue.

Prețul bitcoin a străpuns latura superioară a structurii de triunghi descendent, ceea ce indică posibilități de creștere a prețului în următoarea perioadă.

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA pe 100 de zile se află sub SMA pe 200 de zile. Așadar, cea mai fragilă rezistență este cea inferioară. Asta înseamnă că este mai probabil să vedem o lichidare.

Cu toate acestea, mișcările medii oscilează în continuare. Putem să ne așteptăm ca cele două oscilatoare să se intersecteze în zona superioară. Acest lucru ar putea să atragă taurii pe piață, ceea ce ar susține creșterea.

Stocastica arată și ea că piața e controlată de cumpărători. Cifra RSI pe de altă parte este în scădere, ceea ce indică prezența presiunii urșilor.

prețul bitcoin - analiza tehnică

Factorii pieței

Dolarul american se menține puternic în raport cu bitcoinul. Stenogramele FOMC au confirmat că este posibil să vedem o creștere treptată a ratelor pe dobânzi în viitor. Cele mai recente date economice din SUA s-au dovedit a fi mai puternice decât ne așteptam.

Indicii de producție ISM au avut creșteri mai mari decât cele proiectate și după componenta de preț se pare că temerile de inflație s-au mai domolit. Cu toate acestea, indicii care țin de rata șomajului nu arată la fel de bine. Așadar s-ar putea să vedem o surpriză neplăcută la raportul NFP.

Cifrele pentru industria non-agricolă urmează să fie publicate în continuare. Niște cifre slabe ar putea să descurajeze speranțele că angajările or să ne ferească de inflație.

 

Cât despre bitcoin, criptomoneda își trage suportul de pe urma apriului mare plasat de către Founders Fund, firmă VC al cărei co-fondator este Peter Thiel. Mai multe reglementări în Coreea de Sud însă descurajează activitatea.