Prețul bitcoin ar putea să își facă drum către valorile maxime din 2015, undeva la 500$, dacă taurii continuă să rămână în control, în ciuda evenimentelor riscante de pe piață din săptămâna asta.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a făcut recent o străpungere în zona superioară, ieșind din structura de consolidare pe termen lung. Acest lucru semnalează că taurii au preluat controlul.
  • Prețul arată încă un momentum al taurilor puternic iar acum testează înălțimile din decembrie 2016.
  • O străpungere a plafonului ar putea să ducă prețul undeva în jur de 500$.

Bitcoin Price Technical Analysis for 04/25/2016 - Aiming for $500?

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA-ul pe 100 de zile este deasupra SMA-ului pe 200 de zile pe termen lung, așadar calea celei mai fragile rezistențe este cea superioară. Cu toate acestea, golul dintre mișcările medii se îngustează, așadar este posibil să vedem mai târziu o intersectare a celor două mișcări. În acest caz, rezistența ar putea să se mențină și să împingă din nou bitcoinul la zona de interes de 400$.

De asemenea, stocastica indică supracumpărare și se pare că este pregătită să scadă. Odată ce scade sub valoarea de 80, vânzătorii ar putea să intervină și să pună prețul bitcoin pe calea către următoarea zonă de suport.

Pe lângă asta, RSI este în zona de supracumpărare și pare pregătit să scadă la rândul său. Dacă rezistența curentă de la 460$ menține creșterea sub control, prețul bitcoin ar putea să țintească către suportul pe termen scurt la 420$ în apropiere de mișcările medii, iar apoi către 400$, un nivel de rezistență psihologic.

Evenimente de pe piață

Cererea de dolar american a slăbit în ultimele zile. Traderii anticipează remărci pesimiste din partea FOMC săptămâna asta. În cele din urmă, vânzările în retail, PPI, CPI și datele legate de imobiliare din SUA au fost sub așteptări, semnalând faptul că economia SUA s-ar putea să încetinească.

Declarația federală este programată pentru sesiunea de tranzacționare de miercuri din New York așadar traderii ar putea fie să continue să parieze pe așteptări pesimiste sau să reducă stocurile de dolari înainte de eveniment, făcând loc unor acțiuni de preț volatile.

Alți cataliști de pe piață pentru săptămâna aceasta includ declarațiile băncii centrale din Japonia și Banca de Rezervă din Noua Zeelandă, ambele putând să afecteze starea generală de pe piață și cererea de bunuri mai riscante, ca bitcoinul.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC