Dacă ne luăm după predicţia lui Erik Voorhees – CEO al ShapeShit, preţul bitcoinului va ajunge 10.000$ în anul 2021 dacă acesta va reuşi să îşi păstreze cota de piaţă.

Acesta afirmă că piaţa criptomonedelor se va mări de 10 ori în următorii 4 ani

Voorhees mai susţine şi faptul că întreaga piaţă de monede, care în prezent valorează 30 miliarde$, va ajunge să fie evaluată la peste 300 miliarde $ în următorii 4 ani.

Acesta a spus despre bitcoin că este cea mai utilizată criptomonedă. În primul rând, este folosită şi pentru alte activităţi în afară de speculă. “[n.r. bitcoinul] este folosit pentru a trimite sute de milioane de dolari în toată lumea, în detrimentul folosirii tranzacţiilor bancare care sunt lente şi costisitoare.”

Conform site-ului CoinMarketCap.com, market cap-ul tuturor monedelor digitale valora miercuri, 26 aprilie, 31.6 miliarde$. Bitcoinul este în continuare dominant, acesta reprezentând 66.3%, iar o fisă valorând 1300$.

Punctul culminant

Dacă ne gândim la numărul bitcoinilor care vor fi în circulaţie în anul 2021, acestea vor însuma 19.031.250 unităţi. În aceste condiţii, dacă bitcoinul îşi va păstra cota de piaţă de 66%, acesta va valora 198 miliarde$. (dintr-un market cap estimat la 300 miliarde$). Cu alte cuvinte, aceasta se traduce printr-un preţ de aproximativ 10.403$ pentru un bitcoin.

Forumul Economic Mondial (FEM) sugerează că în anul 2027, 10% din Produsul Intern Brut la nivel global va fi stocat cu ajutorul tehnologiei Blockchain.

Cu o valoare de 20 miliarde$, FEM depune în Blockchain un procent de 0.025% din Produsul Intern Brut global, cotat la 80 trilioane$. Contrar opiniilor lui Voorhees, care crede că remitenţele joacă un rol important în piaţa token-urilor, forumul internaţional consideră unele efecte ar trebui aşteptate în următorii 4-10 ani.

Acestea prevăd o incluziune financiară mai mare în pieţele emergente, noi servicii oferite de instituţiile financiare fără intermediari, exchange-uri efectuate direct pe Blockchain precum şi o explozie a activelor tranzacţionabile, întrucât “toate tipurile de schimburi de valori pot fi găzduite pe Blockchain.”

Sursa – Cointelegraph