Bram Cohen, founder-ul BitTorrent a comunicat că doreşte să creeze o criptomonedă nouă, “bazată pe stocare” pentru a combate centralizarea bitcoinului de către mineri.

Veteranul antreprenor a transmis către TorrentFreak faptul că o nouă monedă este necesară pentru a depăşi “defectele bitcoinului”:

“Propunerea mea nu se referă la a schimba ceva la bitcoin. Chiar este nevoie de o nouă monedă. Ca atare, voi crea o companie pentru criptomonedă. Acesta este planul.”

În timp ce detalii mai precise urmează să apară, se pare că Bram Cohen intenţionează să folosească un algoritm PoC (Proof-of-Capacity) pentru a reduce consumurile de minare, spre diferenţă de bitcoin, care foloseşte algoritmul Proof-of-Work.

Monedele care utilizează algoritmul PoC se bazează pe bănci de date pentru verificarea blocurilor, ceea ce reduce considerabil pentru mineri cantitatea de energie necesară pentru funcţionarea reţelei.

“Un alt avantaj al monedelor pe bază de stocare îl reprezintă reducerea centralizării de către mineri. Astfel încât nu mai este nicio îngrijorare referitoare la atacurile celor care ar avea o majoritate de 51%,” a mai afirmat Cohen.

Cohen este în prezent cu câţiva paşi în urma mogulului Kim Dotcom. Ca şi acesta, îşi doreşte la rândul lui să intre în lumea crypto. Şi tocmai a demonstrat acest lucru, prin ultima apariţie a site-ului de file-sharing pe care îl deţine, Megaupload.

Prin adăugarea unui sistem de distribuţie a conţinutului bazat pe bitcoin numit Bitcache, proiectul foloseşte in mod direct portofelele bitcoin. În acest fel le permite creatorilor de conţinut să primească plăţi pentru materialele pe care pe publică pe site.

În aşteptarea rivalului, Cohen a comunicat că în curând va începe dezvoltarea noului altcoin.

“În următoarele luni îmi voi aloca tot timpul pentru criptomonedă”, a conchis acesta.

Sursa – Cointelegraph