Bitcoinul a depăşit ieri pentru prima dată în istorie valoarea de 3000$, conform indicelui de preţuri CoinDesk.

După ce a oscilat toată săptămâna trecută între 2700$ şi 2900$, moneda a trecut de 3000$ duminică, în jurul orei 17.

Recordul apare într-o perioadă în care şi alte criptovalute sunt în creştere, ethereumul atingând şi el o cotaţie istorică de 300$.

Conform experţilor, “infuzia de capital pe piaţa altcoinurilor este mai mare decât în cazul bitcoinului. Cu alte cuvinte, bitcoinul creşte într-un ritm normal, însă celelalte criptovalute se întăresc mult mai rapid.”

Jehan Chu, partener administrativ al companiei Jen Advisors, este de acord cu afirmaţia de mai sus, subliniind însă faptul că bitcoinul beneficiază de pe urma interesului sporit al investitorilor şi de asemenea, de creşterile de preţ ale altcoinurilor.

Noul record bitcoin, în viziunea observatorilor pieței

Cu toate acestea, Arthur Hayes, fondatorul companiei de exchange BitMFX consideră că bitcoinul este în continuare cea mai populară criptomonedă, iar investiţiile au randamente mai ridicate decât în cazul altor monede digitale. În acest sens, Hayes a declarat:

“Investitorii sunt entuziasmaţi de sumele obţinute din plasamentele în bitcoin, comparativ cu alte monede. În mod firesc, prima lor opţiune este în continuare bitcoinul.”

Investitorul Sean Walsh este de acord în totalitate. A afirmat despre creşterea preţului bitcoinului că aceasta reprezintă locul de top pe care îl deţine moneda pe piaţă:

“Bitcoinul îşi menţine dominaţia pe piaţa crypto. Mulţi investitori cumpără bitcoin pentru ca apoi să îl preschimbe în altcoinuri.”

Această dezvoltare a bitcoinului vine odată cu unele semne de maturizare a pieţei crypto, care beneficiază de o infuzie de capital şi totodată de interes crescut.

Conform analistului Alex Sunnarborg, piaţa crypto nu a fost niciodată atât de diversificată ca în prezent.

Toate aceste mişcări au trezit atenţia multor investitori, în ultimele săptămâni. Aceştia se aşteaptă la creşteri tot mai mari ale preţurilor. Compania daneză Saxo Bank a mers chiar mai departe. A publicat un raport în care estimează că bitcoinul va atinge valoarea de 100.000 de dolari în următorii 10 ani.

Sursa – Coindesk