Jameson Lopp, inginerul software al companiei BitGo, crede că bitcoinul ar putea valora 250.000$ în anul 2020. Condiția ar fi ca monedă să mențină acelaşi ritm de creştere ca până acum.

Lopp a calculat rata zilnică de apreciere a monedei din ultimii şapte ani. Cu excepţia lui 2014, când a avut loc eşecul Mt. Gox, Bitcoinul s-a întărit zilnic din 2010 până în prezent.

În ultimii trei ani, valoarea a crescut în medie cu 0.09% pe zi. În 2015 a crescut cu 0.22% pe zi în 2016, şi cu 0.66% pe zi în 2017. În anul curent, criptomoneda a reuşit o apreciere puternică, de la 980$ la  2750%, într-o perioadă de şase luni.

Conform lui Lopp, dacă bitcoinul va menţine ritmul acesta, în anul 2020 ar putea valora un sfert de milion de dolari.

Preţul monedei digitale nu poate fi însă calculat cu o formulă exactă. El este determinat de numărul de utilizatori şi de market cap.

Chiar şi aşa, folosind calcule non-lineare, Lopp a declarat că se poate estima o cotaţie de 250.000 de dolari în anul 2020.  La o medie de creştere de 0.42% pe zi în ultimii trei ani, Loop a transmis că “o creştere zilnică de 0.42% în viitor valorează mai mult decât acelaşi procentaj de creştere în prezent.”

Influenţa media

Mass media şi analiştii compară bitcoinul cu alte valute sau cu active cum ar fi aurul.

Recent, trustul media australian ABC News, împreună cu Wall Street Journal au oferit atenţie bitcoinului. Au comparat performanţele cu cele înregistrate de dolarul American, euro, yenul japonez şi lira sterlină.

Alan Silbert, vicepreşedinte al companiei Capital One Healthcare şi fondator al BitPremier, a declarat că ziarul Wall Street Journal, prin faptul că a pus pe prima pagină graficul de creştere al bitcoinului şi al aurului, demonstrează interesul enorm cu care este privită moneda digitală.

Dacă problemele de scalabilitate vor fi rezolvate şi dacă investitorii vor cumpăra tot mai mulţi bitcoini, este posibil ca predicţiile lui Lopp să se adeverească.

Sursa – Cointelegraph