Săptămâna aceasta, pretul Bitcoin a avut o evoluție ascendentă încurajatoare, ajungând la 13.200$ în cursul zilei de ieri. Aceasta reprezintă o creștere de aproape 2000$ în șapte zile și un semnal pozitiv pentru viitorul criptomonedei.

Potrivit datelor de la Skew, Bitcoin nu a mai înregistrat trei trimestre consecutive de creștere din 2017. În acel an, BTC a atins maximul istoric, la 20.000 de dolari, după cel de-al doilea halving din 2016.

Bitcoin a avut o evoluție ascendentă, semnal pozitiv pentru viitorul criptomonedei

Analiștii Skew spun că Bitcoin ar putea imita evoluția din 2017 dacă va încheia luna aceasta la peste 12.000$. Șansele de a depăși 20.000$ anul acesta sunt însă de 7% conform calculelor Skew, deoarece creșterea la peste 13.000$ a provocat o corecție de preț. Este de așteptat ca speculanții să încetinească evoluția ascendentă în puncte cheie de profit.

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

Analistul Peter Brandt a subliniat că cererea ridicată din partea instituțiilor este un catalizator cheie pentru performanța puternică a Bitcoin. Structura tehnică puternică, în special graficul săptămânal, combinată cu fundamentele criptomonedelor, stimulează sentimentul pieței. Brandt a explicat pe Twitter:

„DACĂ câștigurile actuale se mențin până la sfârșitul lunii octombrie, Bitcoin este pregătit pentru a doua cea mai mare închidere lunară din istorie. Instituțiile se implică din ce în ce mai mult pe piața BTC. Închiderea lunară este relevantă deoarece instituțiile evaluează activele pe această bază.”

Jucatorii mari vor urma modelul Paypal

Eric Demuth, cofondator și CEO al Bitpanda consideră că criptomonedele, în general, au început să „se stabilească ca o clasă de active de încredere a pieței financiare mondiale, cum ar fi aurul și obligațiunile”. Demuth crede că decizia Paypal de a intra pe piața cripto este doar începutul pentru un val de instituții financiare ce vor investi în criptomonede.

„În 2020 a existat un flux imens de capital instituțional, precum și un număr record de noi clienți retail care adoptă criptomonedele. Sunt sigur că vom vedea mai mulți jucători mari, precum Paypal, care se vor alătura petrecerii în 2021 ”.

Raoul Pal, la rândul său, a subliniat că graficele tehnice ale Bitcoin arată o creștere organică a prețurilor. Chiar dacă pragul de rezistență de 13.000$ nu va putea fi depășit luna aceasta, cu siguranță anul viitor va fi al taurilor:

„Dacă istoria se repetă, 2021 va fi un AN MARE”, a declarat Raoul Pal.