Sondaj – 38% dintre freelancerii din SUA folosesc criptomonede

Potrivit unui sondaj realizat de Humans.net, 38% dintre freelancerii care trăiesc și lucrează în SUA folosesc periodic sau regulat criptomonedele. Avantajele menționate de aceștia sunt posibilitatea de utilizare pentru plăți internaționale și lipsa intermediarilor.

Având în vedere cererea tot mai mare, este probabil ca platformele să înceapă să integreze astfel de funcționalități.

Un studiu anterior a relevat că 29% dintre angajați și-ar dori să primească integral sau parțial salariul în criptomonede.

Volatilitatea Bitcoin continuă, restul criptomonedelor își continuă declinul

În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin a fluctuat între 3750$ și 3850$, într-un volum de 5.5 miliarde de dolari. Restul criptomonedelor, însă, înregistrează scăderi de 3-15%, fiind afectate de evoluția instabilă a BTC.

Majoritatea analiștilor tehnici sunt de părere că există riscul ca Bitcoin să scadă până la 3000$ în perioada următoare. Taurii de pe piață încearcă să prevină acest lucru, urmărind să păstreze prețul peste 3500$. În orice caz, șansele ca Bitcoin să depășească valoarea de 4000$ până la sfârșitul anului sunt extrem de scăzute.

Imperial College of London: Activitățile ”pump and dump” sunt responsabile pentru 7 milioane de dolari în volum lunar

O analiză realizată de specialiști de la Imperial College of London concluzionează că o mică parte din volumul lunar de tranzacții se datorează speculațiilor ”pump and dump”.

Analiștii au investigat 237 de astfel de activități efectuate între 21 iulie și 18 noiembrie. Printre acestea s-a numărat și schema ”pump and dump” bazată pe tokenul BVB.  Conform concluziilor, cei interesați utilizează canalele Telegram pentru a facilita acest tip de activități.

Cercetătorii au declarat:

“Studiul arată că organizatorii de pump and dump pot folosi cu ușurință informații privilegiate pentru a obține profituri suplimentare prin sacrificarea celorlalți participanți pe piață”.

Volumul de tranzacționare zilnic este în prezent de 14,2 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap. Astfel, volumul de tranzacții pump and dump reprezintă doar 0,05% din total și afectează în special criptomonedele cu market cap mic.

Binance lansează o nouă demonstrație video a viitorului DEX

Cel mai mare exchange cripto din lume, Binance, a lansat o nouă demonstrație video a platformei descentralizate planificată pentru lansare la începutul anului 2019.

Videoclipul demonstrează interfața de tranzacționare a Binance DEX, împreună cu un portofel cripto și un block explorer. Compania a declarat că platforma va fi disponibilă într-un testnet în curând.