Bitcoin a recuperat sprijinul de peste 9.000 de dolari, după ce a trecut rapid prin nivelurile de rezistență de 8.700 de dolari și 8.800 de dolari. Este clar că taurii Bitcoin intenționează să termine luna ianuarie în condiții pozitive.

În prezent, prețul Bitcoin se situează în jurul valorii de 9.015 dolari, după ce ajunsese la 9160$ în cursul zilei de ieri.

O privire mai largă asupra pieței criptomonedelor demonstrează că saltul Bitcoin peste 9 000 de dolari continuă să aibă un impact pozitiv. Alte criptomonede cu o performanță bună includ Litecoin, care a crescut până apropae de 60$, EOS ce a ajuns la 4$ și Bitcoin Cash la 363$. Ethereum Classic este campionul saptamanii.

Taurii Bitcoin trebuie sa continue

Pe termen scurt, prețul trebuie să se încadreze peste nivelul maxim recent, în jurul valorii de 9190$, pentru a merge mai departe. Gama anterioară cuprinsă între 9182 și 9550$, înregistrată după declarațiile președintelui chinez Xi, va acționa la niveluri de rezistență și consolidare.

O mișcare sub valorile de sprijin de 8100 $ – 8200 dolari ar putea inversa trendul și ar putea genera sentimente negative pe pieței. Cu toate acestea, probabilitatea ca prețul să scadă atât de mult este din ce în ce mai redusă.

Mai sunt doar 100 de zile până la reducerea recompensei de bloc pentru Bitcoin, ceea ce contribuie la stimularea unui trend ascendent.

După toate probabilitățile, nu s-a ajuns încă la valoarea ideală pentru halving – 12.000 -13.000$ fiind prețul ideal pentru minerii de Bitcoin. Creșterea dificultății miniere datorită creșterii ratei de hash a adăugat presiune pe piață.

Nu în ultimul rând, piața de investiții tradiționale a suferit o serie de lovituri recente. Războiul comercial SUA-China, conflictul Iran-SUA și recentul Coronavirus au reprezentat imbolduri pentru Bitcoin.

Investitorii caută active protejate de astfel de efecte negative, iar criptomonedele și aurul sunt la îndemână.

CryptoZZ