Prețul Bitcoin a suferit o scădere semnificativă în cursul zilei de ieri, după ce Elon Musk a anunțat că Tesla nu mai accepta Bitcoin. Criptomoneda a scăzut de la 55.000$ sub pragul de 50.000$ în doar două ore, iar în prezent se tranzacționează în jurul valorii de 50.900$.

Conform anunțului postat pe Twitter de CEO-ul Tesla, compania a decis să nu mai accepte Bitcoin ca metodă de plată pentru vehiculele sale. Motivul este consumul exagerat de energie electrică necesar pentru minarea criptomonedei, ce contravine principiilor de bază ale producătorului de mașini electrice.

TradingView – Aliatul tau in trading!

 

Potrivit indicelui consumului de energie electrică Bitcoin al Universității din Cambridge, rețeaua consumă aproximativ 147 terawați, aproximativ 0,5% din consumul global de energie.

Tesla a început să accepte BTC în ianuarie 2021 și a achiziționat Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde în februarie.

Tesla nu mai accepta Bitcoin, dar il pastreaza pe cel detinut

Musk a declarat că Tesla va păstra tot Bitcoin pe care îl deține în prezent și este dispusă să ia în considerare o altă criptomonedă care să consume mai puțin curent electric.

Scăderea Bitcoin a influențat și prețurile altcoins, majoritatea înregistrând scăderi de 7-15% în ultimele 24 de ore. Ethereum a reușit însă să se mențină în jurul valorii de 4000$, în timp ce Polkadot (DOT) și Aave au înregistrat chiar creșteri ușoare.

Piața cripto nu a fost singura afectată însă – investitorii par îngrijorați de posibilitatea inflației, iar prețul acțiunilor de pe piața bursieră a scăzut cu câteva procente în ultimele zile. Date recente arată că prețurile produselor de consum cresc în ritm rapid, iar unii economiști avertizează că trendul nu dă semne că va încetini în viitorul previzibil.