Co-fondatorul și strategul de la Fundstrat, Tom Lee, își menține predicția că bitcoinul va ajunge la prețul de 25 000 de dolari, conform unui raport CNBC din 23 mai. Lee identifică trei factori cheie care îl fac să creadă că prețul o să crească peste maximele din 2017.

Miercuri, bitcoinul a scăzut sub 8000 de dolari și s-a tranzacționat în jur de 7500 de dolari. A pierdut cam toate câștigurile făcute de la jumătatea lui aprilie la începutul lui mai. Cu scăderea de miercuri, bitcoinul a scăzut cu 41% anul acesta. Lee crede că scăderea se datorează doar „volatilității cripto specifice” și explică de ce este optimist.

Primul factor cheie este producția și costurile de replicare ale bitcoinului. În emisiunea Futures Now de pe postul de televiziune american CNBC, Lee a spus că bitcoinul „este tranzacționat la cost” pentru că prețul de producție este aproape egal cu cel de tranzacționare. Conform spuselor lui Lee, costul de producție pentru bitcoin era de 6000 de dolari miercuri. Așadar încă valorează mai mult decât costul de producție.

Printre factorii importanți care ar putea să declanșeze o posibilă creștere a prețului, Lee vorbește despre investitorii instituționali. Aceștia sunt interesați de spațiul cripto, dar nu au intrat încă în industrie din cauza nesiguranței regulatorii.

„Cred că investitorii instituționali au devenit mult mai interesați și că nu au intrat cu adevărat pe piața cripto încă pentru că mai există niște nesiguranță în zona reglementărilor. Această alocare în cripto ca și clasă de active o să fie un motiv puternic pentru care bitcoinul ia avânt”, a spus Lee.

În ultimul rând, datele compilate de Fundstrat arată un trend istoric, după care Lee recomandă ca investitorii să își păstreze bitcoinii.

„Istoric vorbind, 10 zile conțin toată performanța dintr-un an a prețului bitcoin. Dacă scoți din schemă 10 zile, atunci bitcoinul a scăzut cu 25% pe an. Așadar, oricât de trist sună să ai bitcoin când prețul e de 8000 de dolari, mișcarea de la 8000 la 25 000 de dolari o să aibă loc în doar câteva zile.”

La început de lună, Fundstrat Global Advisors a dezvăluit că studiile indică și un preț de 36 000 de dolari în 2019, în baza mediei istorice.

Analiza relației dintre costurile de minare bitcoin și preț îi fac pe analiști să prezică o gamă a criptomonedei între 20 000 de dolari și 64 000 de dolari până la final de 2019. La momentul publicării, prețul bitcoin este de 7330$.