Un sondaj de opinie realizat de DataTrek arată că 72% dintre investitorii chestionați sunt de părere că Bitcoin trece printr-o nouă bulă. 71% dintre cei 394 de investitori sunt de asemenea de părere că, în mare parte, această bulă a fost generată de deciziile financiare luate de Federal Reserve în ultimul an.

Aparent, majoritatea investitorilor nu au uitat evenimentele din 2018, când BTC a scăzut brusc cu peste 70%, astfel încât încrederea lor este destul de redusă.

Trendul ascendent al Bitcoin continua

Majoritatea analiștilor de pe piața cripto sunt însă de părere că trendul ascendent al Bitcoin este unul alimentat de investitorii instituționali. În prezent, prețul BTC este cu aproape 70% mai mare decât era la începutul acestui an. Interesul pentru criptomonede a crescut suficient încât Goldman Sachs a decis să relanseze biroul OTC la care renunțase în urmă cu doi ani. De asemenea, Reuters susține că insituția financiară planifică să ofere și contracte futures Bitcoin în scurt timp.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 50.000$, după ce a recuperat corecția înregistrată în weekend. Analizele Unfolded avertizează însă că, din punct de vedere istoric, martie nu a fost o lună bună pentru prețuri. Din cauza sezonului de taxe, ce obligă investitorii să lichideze unele active, prețurile BTC au înregistrat scăderi semnificative.

De exemplu, în martie anul trecut, Bitcoin a scăzut cu 40%, recuperând aceste pierderi în aproximativ două luni. Este adevărat însă că acest eveniment a coincis cu anunțarea oficială a pandemiei de COVID-19.

Anul acesta, situația este ceva mai greu de analizat, deoarece există mai mulți factori ce pot influența prețurile. Dolarul american, ce a avut de suferit în ultimele luni, a început să își revină. Acesta ar putea fi un semnal negativ pentru prețul Bitcoin, însă per ansamblu, faptul că din ce în ce mai mulți investitori tradiționali acordă atenție criptomonedei poate compensa acest efect.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Analistul Willy Woo este de părere că, dacă BTC reușește să se mențină peste valoarea de 45.000$ în perioada următoare, trendul ascendent susținut va continua.

Analistul Kaleo este și mai optimist, susținând că Bitcoin este pe cale să urce până la 100.000$ în următoarele luni.