Bitcoin a atins maximul istoric pentru market cap, de 336 de miliarde de dolari, după ce prețul său a depășit 18.400$. Valoarea market cap-ului este mai mare decât cea înregistrată în decembrie 2017, deoarece numărul de monede în circulație a crescut cu aproape 2 milioane.

În același timp, dominanța pe piață a BTC a urcat la 67.4%, pe fondul scăderii interesului pentru altcoins.

În cursul zilei de ieri, pretul Bitcoin a atins cea mai mare valoare din acest an, de aproape 18.400$, conform CoinMarketCap. Potrivit CEO-ului CryptoQuant Ki Young Ju, datele on-chain sugerează că responsabilitatea pentru creșterea de preț aparține investitorilor mari.

„Cred că tranzacțiile masive de BTC OTC sunt încă în desfășurare. Criptomonedele transferate sunt în creștere, indicând faptul că portofelele mari își mută fondurile. Raporturile de flux de pe platforme este în scădere, ceea ce înseamnă că aceste tranzacții nu sunt realizate pe exchange-uri”,

a explicat Ju.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Trendul ascendent al Bitcoin condus de ”banii inteligenți”

De altfel, analistul Willy Woo a concluzionat că trendul ascendent al Bitcoin din această perioadă este condus de ”banii inteligenți”.

În același timp, interesul deschis pentru contractele futures Bitcoin tranzacționate pe bursa CME Group a atins maxime record de 976 de milioane de dolari.

Trei motive pentru apetitul instituțional

Exstă trei motive majore care stimulează tranzacțiile OTC și apetitul instituțional. În primul rând, Bitcoin este din ce în ce mai mult perceput ca depozit de valoare, alături de aur, astfel încât își face loc în portofolii.

În al doilea rând, instituțiile au observat că monedele fiat de rezervă continuă să își piardă valoarea din cauza inflației și a injecțiilor de lichiditate. Dolarul SUA, ca exemplu, a scăzut din luna mai, ceea ce a determinat o creștere a BTC și a aurului.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În al treilea rând, Bitcoin este menționat din ce în ce mai frecvent de către băncile majore de investiții, cum ar fi JPMorgan și Citibank. Aceste instituții și-au schimbat atitudinea față de criptomonedă, adoptând un ton din ce în ce mai optimist.

În ritmul actual, este foarte posibil ca Bitcoin să atingă maximul istoric de 20.000$ până la sfârșitul anului.