Luna aprilie a început în forță pentru altcoins – majoritatea au înregistrat creșteri de peste 20% în ultimele câteva zile. Câteva criptomonede de top au înregistrat noi valori record săptămâna trecută, în timp ce Bitcoin se luptă în continuare să depășească 60.000$.

Ziua de vineri, 2 aprilie, a fost una excelentă pentru câteva altcoins. Un nou ATH pentru ETH,  înregistrand valoarea de 2152$. La rândul său, Binance Coin (BNB) a atins un nou ATH de 356$, în timp ce Polkadot (DOT) a urcat la 46.85$, cea mai mare valoare istorică.

Traderii sunt extrem de optimiști cu privire la perspectivele ETH și se așteaptă la o creștere pe termen scurt la 2.500 de dolari. Odată cu implementarea propunerii EIP-1559, planificată pentru luna iunie, revizuirea structurii de taxe existente a Ethereum ar putea impulsiona creșterea de preț a criptomonedei.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Modificarea este extrem de necesară – maxima istorică a ETH a generat și o creștere de 77% a costurilor cu gas în ultimele zile. Taxele de tranzacții medii au ajuns la 22,97$, ceea ce generează dificultăți pentru proiectele DeFi din ecosistem.

Bitcoin se luptă cu pragul de 60.000$, în ciuda evoluției pozitive din martie

Chiar dacă Bitcoin se chinuie să depășească pragul de 60.000 de dolari, performanța criptomonedei a fost excelentă în acest an. Spre deosebire de anii anteriori, BTC a avut o creștere de aproape 30% în luna martie. În primul trimestru al anului, Bitcoin a câștigat, de asemenea, 103%, înregistrând cea mai bună performanță din opt ani.

În mod tradițional, Q2 este cea mai puternică perioadă a anului pentru Bitcoin. Analiștii JPMorgan sunt de părere că reducerea volatilității prețurilor va crește interesul investitorilor instituționali:

„Aceste semne provizorii ale normalizării volatilității Bitcoin sunt încurajatoare … În opinia noastră, o potențială normalizare a volatilității Bitcoin de aici ar contribui la revigorarea interesului instituțional în viitor”,

a explicat JPMorgan într-o notă adresată investitorilor.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 57.000$.