În afara conflictelor de durată din comunitate și a creșterilor recente ale celorlalte criptomonede, ar fi putut valoarea bitcoin să sară de 2000$?

Suișuri și coborâșuri

Prețul se apropia vertiginous de 1300$ înainte de problemele legate de scalabilitate apărute pe 25 martie. Imediat după aceste incidente, bitcoinul a scăzut la 908$, ceea ce este destul de normal întrucât mulți dintre utilizatori s-au alarmat.

Moneda și-a recâștigat însă valoarea pe parcursul lunii aprilie, lună în care și altcoinurile au crescut destul de mult, de aici apărând și expresia “bula altcoinilor”.

În prezent, în pofida tuturor factorilor care ar putea afecta prețul bitcoinului, acesta oscilează în jurul valorii de 1450$. Printre factorii mai sus amintiți se numără mai multe evenimente politice. Alegerile din Franța au alarmat Europa. Decizia Indiei referitoare la criptomonede nu este de neglijat. Valoarea bitcoin-ului este exact aceea de a da o mai mare independenţă ţărilor prost deservite de bănci şi instituţii. Aşadar, bitcoinul poate să găsească o piaţă importantă într-o piaţă emergentă ca India. Şi reanalizarea ETF-ului de către SEC şi conflictele dintre bănci și exchange-uri trebuiesc amintite aici. Trei firme mari de exchange au anunțat că nu pot procesa tranzacțiile in dolari – Bitfinex, OKCoin și BTC-e.

Certitudini

Ce e clar, este faptul că bitcoinul momentan nu scade deloc. De asemenea, numărul investitorilor din mainstream continua să crească.

Probabil, aceasta se întâmplă din cauză că investitorii au înțeles că această tehnologie este unică, sau din cauză că au realizat potențialul bitcoinului și într-adevăr merită investiția.

Având un market cap de 21 miliarde$, această monedă demonstrează că poate oferi niște oportunități uriașe pe piață. Mai mult, bitcoinul reprezintă un model după care s-au inspirat și alții. Tot mai multe criptomonede apar, ele fiind dezvoltate de către antreprenori dornici de afirmare.

Pas cu pas, piața bitcoinului a depășit market cap-ul de 20 miliarde$, îndreptându-se spre următoarele 20 miliarde$. Probabil când va ajunge în acest punct vor apărea și mai mulți investitori. Însă până atunci, putem observa că mulți dintre cei care își permit să cumpere un bitcoin la valoarea lui actuală, totuși nu fac asta.

Pe de altă parte, trebuie luat în considerare și faptul că nu toți oamenii își permit financiar să cumpere bitcoin.

Se poate afirma însă cu siguranță că recordurile atinse de bitcoin recent, inclusiv faptul că a surclasat ca valoare o uncie (n.r. 0.28kg) de aur, au generat un interes uriaș în mainstream.

Sursa – Cointelegraph