Popularul investitor Bitcoin Tone Vays este de părere că BTC nu va scădea sub 2000$ și că cei interesați să investească în această criptomonedă ar trebui să profite de moment. Pe data de 13 martie, el a publicat mai multe mesaje pe Twitter în care și-a exprimat optimismul cu privire la viitorul pieței:

”Este greu de spus dacă Bitcoin a ajuns la valoarea minimă. In schimb modul în care și-a revenit după scăderea la 3.850 de dolari este foarte promițător. În general, acesta este modul în care piețele stabilesc valoarea minimă, dar NIMIC din evoluția pieței din ultimii doi ani nu a fost standard.
De exemplu, aceste capitulări stabilesc „de obicei” un preț minim NOU, dar am rămas peste 3.150$.
Pentru cei care au „cumpărat scăderea” sub 4.000$, blocați BTC ca HODL. Pentru cei care au ratat ocazia, eu ma simt confortabil să cumpăr la acest nivel, dar stabilind și comenzi limită pentru valorile BTC de 4.550$, 3.550$ și ALL IN în intervalul 2.750-2.950 $!
Nu văd Bitcoin scăzând sub valoarea de 2.000$”

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Noțiunea de a cumpăra când valoarea scade – Buy the dip – este o strategie de investiție ce s-a demonstrat foarte eficientă pe temren lung. Pentru Bitcoin și alte criptomonede, în general, achiziționarea în perioadele de scădere poate fi extrem de profitabilă. Având în vedere volatilitatea pieței, însă, momentul potrivit pentru a cumpăra este destul de dificil de identificat.

Ne putem astepta la o volatilitate extremă în următoarele zile

De la prăbușirea prețurilor de joi, analiștii au continuat să speculeze cu privire la următorii pași ai pieței. Spre deosebire de prăbușirile anterioare ale prețului Bitcoin, aceasta a fost corelată cu evenimentele globale. Mulți analișit cripto sunt de părere că prețul ar putea să scadă din nou, chiar și Tone Vays. Cu toate acestea, el consideră că există suficiente date pentru a se simți optimist că perioada cea mai rea s-a terminat.

De asemenea, majoritatea analiștilor sunt de părere că recuperarea va veni foarte repede, mai ales pe piața cripto. Astfel, ar trebui să ne așteptăm la o volatilitate extremă în următoarele zile.
Evoluția recentă a fost un coșmar pentru speculanții ce tranzacționează frecvent. În mare parte, aceștia sunt responsabili pentru scăderile bruște, deoarece sunt forțați să lichideze pentru a-și acoperi pierderile.

Pentru investitorii care au ales în schimb să cumpere Bitcoin ca investiție pe termen lung, însă, situația este doar iritantă. Realitatea este că Bitcoin și majoritatea celorlalte criptomonede sunt în creștere semnificativă din punct de vedere istoric. După cum subliniază și Tone Vays, starea actuală a pieței ar putea reprezenta o fereastră scurtă în care pot fi făcute noi achiziții de BTC la prețuri avantajoase.

Indiferent de tendințele prețurilor pe termen scurt, piața cripto se va recupera. Dezvoltarea și adoptarea Blockchain sunt mai puternice ca niciodată, așa cum este și interesul investitorilor instituționali.

CryptoZZ