În ultimele 24 de ore, volumele de tranzacționare cripto de pe toate platformele au înregistrat creșteri semnificative. Situația se datorează în special evoluției negative a prețurilor de pe piața cripto.

CoinMarketCap raportează volumul record de 20 de miliarde de dolari pe piața derivativelor cripto.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Platforma Bitfinex a depășit 1.9 miliarde de dolari în tranzacții în 24 de ore. CTO-ul exchange-ului, Paolo Ardoino, a postat pe Twitter un screenshot de pe CoinMarketCap atunci când se depășise un miliard. Între timp, volumul de tranzacții aproape că s-a dublat.

Conform raportărilor, perechea BTC/USD a înregistrat o creștere a volumului de tranzacții cu 43% pe Bitfinex.

În aceeași perioadă de timp, Binance, a depășit 10 miliarde de dolari în volume de tranzacționare, în mare parte datorită instrumentelor derivate din perechea BTC / USDT. Pe această platformă, perechea BTC/USDT a înregistrat o creștere a volumului de 42%.

Probleme tehnice pe Huobi și Bithumb

Huobi și Bithumb, două dintre principalele exchange-uri de pe piața cripto din Asia, au fost paralizate de congestie în cursul zilei. Ambele platforme au anunțat că au fost copleșite de trafic în timpul scăderii prețului.

Pe măsură ce prețurile au început să scadă, Huobi a fost inundat cu mii de vizite pe site-ul lor. Serverele nu au putut face față, provocând probleme tehnice. Utilizatorii au fost notificați că aplicația Huobi și site-ul global Huobi întâmpină probleme.

Între timp, problema a fost rezolvată și platforma funcționează la parametri normali în prezent.
Aceeași situația a avut loc și pe Bithumb, un alt exchange popular coreean. Aici, problemele au afectat depozitele și retragerile de tokenuri Ethereum și ERC-20 de pe platforma lor.

Reprezentanții companiei au menționat probleme similare de congestie cauzate de prăbușirea pieței. După câteva ore, situația a fost remediată, conform anunțului oficial.

Volumele de tranzacționare cripto au afectat rețelele ETH și BTC

Numărul mare de tranzacții a afectat și rețeaua Ethereum, care a ajuns să fie congestionată. Prețul gas a crescut și au fost înregistrate întârzieri de până la 44 de minute pentru prima confirmare.

Acest lucru demonstrează încă o dată necesitatea implementării upgrade-urilor și trecerea la noul algoritm de consens.

De asemenea, Bitcoin a suferit o congestie ridicată, iar comisioanele au crescut, provocând întârzieri pentru confirmările tranzacțiilor.

CryptoZZ