Bank of America a primit un brevet pentru un dispozitiv care stochează chei criptografice. Detaliile documentului sugerează aplicațiile pentru criptomonede. Într-un brevet acordat marți de către Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA, banca prezintă un “dispozitiv de stocare rezistent la atac” pentru stocarea cheilor private.

În principal, documentația depusă se referă la informațiile utilizate pentru platformele de tip blockchain. Acestea în prezent sunt stocate local și protejate doar de o parolă.

“În exemplele concrete de utilizare a sistemului, rutina de autentificare este efectuată ca parte a unei tranzacții de criptomonede, a unei tranzacții de tip blockchain sau a altor asemenea”

se arată în brevet.

Referințele la criptomonede apar de mai multe ori în documentele depuse de Bank of American. Fapt ușor surprinzător, cu toate că se menționează utilitatea dispozitivului și pentru alte tipuri de date.

cryptocoin

Potrivit Bank of America

deși calculatoarele care stochează aceste chei sunt de obicei conectate la internet sau alte rețele publice, stocarea locală înseamnă că “sunt susceptibile de a fi deturnate în mod continuu”.

“Prin urmare, există o necesitate pentru un mijloc sigur de stocare a cheilor private de criptografie se arată în continuare în brevet, specificând că această metodă de stocare ar trebui să “reducă riscul” de furt al cheilor private ale unui utilizator.

Banca americană sugerează că brevetele sale de tehnologie ar putea fi aplicate în domeniul criptomonedelor și blockchain.

De altfel, Bank of America a depus numeroase cereri de patent pentru diferite tipuri de aplicații bazate pe tehnologia blockchain în ultimul an. Este clar că organizația bancară dorește să fie “pregătită” pentru extinderea adopției criptomonedelor în viitor:

“Deși nu am găsit încă oportunități pe scară largă, vrem să fim pregătiți”

a declarat Catherine Bessant, CTO-ul Bank Of America.

Bank of America s-a dovedit a fi una dintre cele mai active bănci atunci când vine vorba de depunerea brevetelor asupra inovațiilor în blockchain și cripto. Până în prezent, a depus documentație pentru aproximativ 20 de astfel de aplicații.