Compania americană de software Microsoft va integra tehnologia sa Azure Blockchain în cadrul rețelei financiare a Nasdaq Inc.

Potrivit anunțuluit, Microsoft va integra serviciul său blockchain Azure cu Rețeaua Financiară Nasdaq (NFF). Este o tehnologie care oferă software pentru tranzacționarea infrastructurii și externalizarea operațiunilor. De asemenea,  NFF asigură servicii de gestionare a riscului și tehnologie de supraveghere a tranzacțiilor.

În cadrul colaborării părțile vor elabora un sistem de operare ”agnostic”. Acesta va permite operabilitatea pe mai multe tipuri de registre. Noul produs va facilita asocierea cumpărătorilor și vânzătorilor,  gestionarea livrării, plata și decontarea tranzacțiilor.

Integrarea Azure Blockchain

va permite clienților NFF să implementeze diferite tipuri de blockchain prin intermediul unei interfețe comune. De asemenea, va contribui la dezvoltarea tehnologiei blockchain la nivel mondial.

Tom Fay este vicepreședinte al Enterprise Architecture din cadrul Nasdaq. A declarat că parteneriatul cu Microsoft elimină unele dintre complexitățile integrării tehnologiei blockchain în infrastructurile existente. El a adăugat:

“Integrarea NFF cu serviciile lor de tip blockchain oferă un strat de abstractizare, făcând oferta noastră integrabilă cu alte tipuri de blockchain. De asemenea, serviciile oferite vor fi sigure, extrem de scalabile și, în cele din urmă, ne ajută să continuăm să explorăm o gamă mult mai largă de cazuri de utilizarea tehnologiei”.

Luna trecuta, directorul departamentului de date alternative al Nasdaq, Bill Dague, a declarat că explorează posibilitatea de a adauga noi seturi de date cripto în serviciile de analiză a pieței. Rămâne de văzut însă dacă Nasdaq va lansa sau nu un produs de investiții bazat pe criptomonede.

În luna august, Microsoft Azure a introdus algoritmul proof-of-authority (PoA) în cadrul produsului său bazat pe blockchain-ul Ethereum. Un algoritm PoA se bazează pe principiul identităților sau validatorilor aprobați pe blockchain și nu necesită concurență în completarea tranzacțiilor.

Noul produs Ethereum de pe Azure este echipat cu o serie de caracteristici pentru a asigura funcționarea corectă și securitatea acestuia. Acesta oferă un sistem de leasing de identitate, suportul pentru suita de servicii Parity, Azure Monitor și o aplicație descentralizată de guvernare (dApp).