La câteva luni după ce baza de date a clienților a fost compromisă, clienții Ledger se plâng că sunt victimele a numeroase campanii de phishing. În iunie, portofelul cripto Ledger a anunțat că peste 1 milion de adrese de e-mail ale utilizatorilor au fost obținute de hackeri. În plus, au fost expuse și datele personale ale altor 9500 de clienți, precum nume, adrese și numere de telefon.

De atunci, numeroși utilizatori ai portofelului au fost victime ale unor campanii susținute de phishing și au pierdut criptomonede.

Clienții Ledger se plâng pentru că sunt hărțuiți

În cele mai multe cazuri, aceștia au primit diferite forme de e-mail-uri ce încearc să îi convingă să introducă parolele și frazele de recuperare ale fondurilor. În ciuda avertismentelor transmise de Ledger, unii dintre clienți și-au pierdut criptomonedele în acest mod.

Atât pe Twitter cât și pe Reddit, numeroși clienți Ledger se plâng că sunt hărțuiți. Aparent, hackerii trimit e-mailuri sau SMS-uri în numele companiei care susțin că fondurile lor pot fi compromise,
Inclusiv Andreas Antonopoulos a avertizat pe Twitter despre situație și a spus că au existat instanțe în care hackerii foloseau și numele de marcă al portofelului Trezor.

„Hackerii bazei de date Ledger încearcă acum un atac de phishing menționând TREZ0R (scris greșit cu un zero):„ Portofelul TREZ0R a fost dezactivat.” Vi se cere să refaceti verificarea datelor datorită noilor reglementări KYC. Acest nou atac de phishing pare să provină din aceeași bază de date care a fost furată de la Ledger”.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Utilizatorii critică Ledger pentru că nu a făcut eforturi de a preveni furtul criptomonedelor după compromiterea bazei de date. Deși compania a trimis un e-mail oficial în care menționează că nu va cere niciodată fraza de recuperare de 24 de cuvinte, clienții sunt în continuare păcăliți.