Compania de servicii de securitate bazată în Marea Britanie G4S a anunțat lansarea unui serviciu de custodie offline pentru criptomonede.

În comunicatul de presă ce însoțește anunțul, compania a spus că decizia de lansarea a serviciului s-a bazat pe creșterea popularității criptomonedelor în rândul investitorilor. Având în vedere că acestea au devenit ținte valoroase pentru hoți, G4S a dezvoltat noul sistem de custodie pentru a oferi o

“stocare offline de înaltă securitate care ajută la protejarea averii de criminali și hackeri”.

Potrivit unui raport recent al firmei de securitate CipherTrace, aproximativ 1 miliard de dolari au fost furati în primele nouă luni ale anului 2018.

Cu noul serviciu, G4S a spus că își propune să abordeze și să reducă aceste riscuri, argumentând că portofelele online sunt vulnerabile la furturi.

Dominic MacIver, analist la G4S, a declarat:

“Soluția noastră de securitate este construită pe stocarea în seifuri. Nu numai că activele sunt stocate offline, ci sunt împărțite în fragmente fără valoare individuală și le păstrăm în siguranță în seifurile noastre de înaltă securitate. Sunt astfel protejate atât de infractorili cibernetici, cât și de hoți înarmați”.

Cererea de servicii de custodie este în creștere, odată cu interesul investitorilor instituționali pentru piața cripto. Din acest motiv, o serie de companii financiare tradiționale și companii specializate în criptomonede au lansat servicii de custodie în ultimele luni.

Săptămâna trecută, gigantul american de servicii financiare Fidelity Investments a anunțat lansarea serviciilor de custodie și de tranzacționare cu criptomonede pentru clienții instituționali. În luna august, Goldman Sachs a anunțat că ia în considerare o decizie similară.

În septembrie, BitGo a primit autorizare de la autoritățile financiare din Statele Unite pentru a acționa în calitate de custode calificat pentru active digitale. În mod similar, exchange-ul Coinbase a anunțat în luna mai un produs de custodie destinat sprijinirii adopției criptomonedelor de către investitorii instituțonali.