Banca Centrală din Danemarca, National Banken, va sista printarea de bani gheață în anul 2016. Vor face outsourcing pentru printarea banilor, probabil către una sau mai multe firme private, dar deocamdată acest aspect este neclar.
Motivul pentru această decizie este că tot mai mulți oameni folosesc sisteme de plată digitale – carduri, plăți online, platforme terțe și, într-o mică măsură (da, încă vorbim de o comunitate relativ mică) moneda digitală. Proprietarii magazinelor pot chiar să refuze să accepte bancnote și fise începând cu 2016.
Definiția monedei virtuale în legislația britanică și europeană este una care poate fi umflată la comandă de emitentul monedei, care este de asemenea un controlor central, deci se pune problema unei monede centralizate. Sună cam la fel cu aurul din World of Warcraft sau Diablo III.
Nu mă plâng, dar îmi pare rău pentru cei care suferă din cauza unei monede pur virtuale. Nu spunem că nu au existat greșeli și pierderi și în sectorul bitcoin, din păcate au trecut prin multe.
Și să nu uităm de ratele de dobândă negative – pentru cei care sunt îngrădiți într-o economie pur virtuală care suferă dde inflație, cea mai mare problemă este cea a dobânzilor negative care storc picătură cu picătură economiile.
Este o formulă isteață. Malefică, dar isteață
Nici să nu vă gândiți la locul unde se duc toate acele sute de miliarde. Teoria picurătorului a servit se pare foarte bine populația – între timp cei bogați devin și mai bogați, iar cei săraci…știm cu toții ce se întâmplă cu ei.
Când inflația și ratele de dobândă negative macină încet încet economiile de o viață ale oamenilor într-o lume virtuală, intrăm în subiectul controlului de capital absolut, iar atunci vom vedea marea masă a oamenilor mutându-se către mediul digital.
Cei mai bogați nici nu vor observa la început – vor compensa diversele tăieri de taxe și profitul pe care îl fac prin diverse investiții de risc. Cei care nu sunt atât de bogați vor observa inflația monetară care crește global, combinată cu ratele de dobândă negativă.
Dar hei, să nu ne facem griji, o să fie bine pentru că dacă nu curge pică
Totuși, să nu exagerăm. Fiatul nu dispare cu totul. Fac outsourcing la printarea de bani – nimic nu poate să meargă rău, nu-i așa?
Unul dintre motivele principale care stau în spatele acestei mișcări este faptul că o economie pur virtuală oferă băncilor opțiunea să îți urmărească îndeaproape fondurile în scopul de a urmări tranzacțiilecare vor fi folosite să combată finanțarea teroriștilor, spălare de bani și evaziunea fiscală.
Mai multe avantaje pentru Banca Centrală a Danemarcei
Cum mulți dintre voi probabil că știți, băncile nu au banii fizici care ar trebui să reprezinte ce au de fapt trecut în sistem. Dacă toți oamenii și-ar cere banii din bănci, fundul bărcii ar crăpa cu totul.
Așadar, de ce să nu scăpăm cu totul de banii fizici? Am elimina această posibilitate cu totul. Cu avantajul că am avea mai multe fonduri disponibile în caz că e nevoie vreodată de bailout.
sursa – cryptocoinsnews