Blockchain pentru copyright în Italia

Societatea italiană de autori și editori (SIAE) a anunțat că va dezvolta un sistem blockchain pentru copyright – gestionarea drepturilor de autor. Proiectul va fi dezvoltat în parteneriat cu noua platformă creată de Algorand.

SIAE a început deja să dezvolte proiectul cu ajutorul Universității „La Sapienza” din Roma și al companiei de consultanță Blockchain Core. Organizația a decis să se concentreze pe platforma Algorand, datorată designului să performant.

Algorand utilizează un protocol PoS (Proof-of-Stake) pur care garantează descentralizarea, scalabilitatea și securitatea. Acesta este foarte potrivit pentru manipularea metadata și tranzacțiile necesare în gestionarea drepturilor de autor. Atât Algorand, cât și SIAE sunt siguri că, în viitorul apropiat, tehnologia blockchain va deveni esențială pentru industria drepturilor de autor.

SEC solicită Telegram să pună la dispoziție documentele legate de vânzarea de tokenuri GRAM

Comisia americană SEC a solicitat ca Telegram să pună la dispoziție documentele legate de vânzarea de tokenuri GRAM. De asemenea, autoritatea de reglementare dorește ca fostul consilier principal al Telegram să depună mărturie în procesul intentat companiei.

SEC a cerut Înaltei Curți din Anglia și Țara Galilor să obțină mărturia și documentele de la John Hyman, care locuiește în Marea Britanie.

Aparent, acesta a utilizat anumite tactici de vânzare a tokenurilor care să evite problemele legale. De exemplu, într-un e-mail, Hyman a spus că Telegram

„a decis din motive de reglementare că nu vom face niciodată nicio formă de ofertă publică directă … publicul va putea cumpăra tokenuri GRAM odată ce rețeaua va funcționa … nu de la Telegram direct.”

SEC a blocat distribuția de tokenuri GRAM al proiectului ce a reușit să strângă 1.7 miliarde de dolari din 2018. Autoritatea a acuzat Telegram că a vândut securities neînregistrate, fapt negat de proiectul blockchain.

Banca Chinei emite obligațiuni pe blockchain

Banca Chinei, una dintre cele patru bănci comerciale majore din China, a emis obligațiuni în valoare de 20 miliarde de yuani (2,8 miliarde de dolari) pe blockchain.

Banca a anunțat vineri că a finalizat prețul și emiterea obligațiunilor pentru întreprinderile mici și mijlocii.

„Am folosit propriul nostru sistem de emisie de obligațiuni bazat pe blockchain”, a declarat banca în comunicat. „Acesta este și primul sistem de înregistrare a emisiilor de obligațiuni care se bazează pe blockchain din China.”

Tehnologia a fost folosită pentru a emite certificate digitale care dovedesc proprietatea, formează grupuri de abonați și stocheaza documentele aferente tranzacțiilor.

Emiterea obligațiunilor face parte din efortul țării de a sprijini antreprenorii cu acces mai eficient la capital.

Weiss Ratings scade din nou evaluarea EOS din cauza centralizării

Compania Weiss Ratings a scăzut evaluarea EOS de la B la C-, în ciuda estimărilor favorabile din trecut.

Motivul principal a fost influența deținătorilor de cantități mari de tokenuri, care pot decide modul de distribuire a resurselor de rețea. Compania de evaluare a prezentat de asemenea câteva dintre motivele care i-au determinat să scadă evaluarea proiectului.

Blockchain-ul EOS își câștigă viteza din faptul că are doar 21 de producători de blocuri, care transmit informații despre tranzacții între ei. Concentrarea resurselor în doar câteva puncte înseamnă că „balenele” ar putea decide cu privire la alocarea activităților.

Constituția EOS are, de asemenea, cazuri speciale pentru blocarea conturilor. Această caracteristică care a fost utilă în timpul hack-urilor, dar înseamnă că tranzacțiile pot fi cenzurate la nivel central.

CryptoZZ