Compania tehnologică Blockstream a anunțat extinderea serviciilor sale de transfer cripto prin satelit în zona Asia-Pacific. De asemenea, este acum inclus suportul pentru tranzacțiile ce folosesc rețeaua  Lightning.

Compania Blockstream a lansat serviciul de satelit pentru prima dată în august 2017. Acesta permite utilizatorilor Bitcoin să transfere criptomonede prin sateliți închiriați.

Inițial doar utilizatorii din America, Europa și Africa puteau utiliza serviciul. CEO-ul Adam Back spune că proiectul a fost dezvoltat pentru cei cu acces limitat la internet, sau care întâmpinau dificultăți accesând bitcoin.

„Serviciul a primit review-uri pozitive în cele câteva luni de la lansare”, a spus acesta.

„Există dezvoltatori-terți care și-au exprimat interesul pentru a-și construi infrastructura locală prin serviciul de satelit pentru a conecta-o cu rețele-plasă cu scopul de a face bitcoin mai accesibil în piețele emergente.”

a comunicat Back, cu privire la aplicațiile care folosesc serviciul.

Adăugirea integrării rețelei  Lightning în API a apărut ca urmare a exprimării interesului pentru trimiterea informațiilor legate de bitcoin.

”Rețeaua Lightning asigură anonimatul deoarece este canalizată prin Onion, folosește conexiune off-chain, și este optimă pentru micro-tranzacții. Acestea au costuri mai scăzute, sunt stabile și mai ușor scalabile. Rețeaua este  avantajoasă și pentru comercianți și serviciile care folosesc API prin satelit, în general, deoarece asigură conexiuni cu celelalte infrastructuri corelate cu bitcoin.”

Back nu a putut totuși furniza statistici de utilizare, deoarece Blockstream Satellite folosește tehnologia de recepționare pasivă.

Pentru a utiliza serviciul

o antenă parabolică tv este suficientă, cu condiția de a fi conectată prin USB sau altfel de hardware cum ar fi Raspberry Pi. Software open-source gratuit ca GNU Radio, poate fi folosit pentru gestionarea conexiunii.

„Destinatarii pot primi bitcoin fără ca providerul de internet să poată depista tranzacțiile”, a explicat Back.

Serviciul în sine, a fost „excelent” din punct de vedere al duratei active și rețeaua include redundanță pentru a asigura stabilitate.

„Sistemul este programat să se reconecteze automat după o perioadă de inactivitate de 24 de ore la echipamentelor utilizatorilor, prin retransmisia datelor recente cât și ale datelor noi”

a mai comunicat acesta.