Startupul Ripple a publicat rezultatele programului său pilot miercuri. Raportul se concentrează pe oferta companiei centrată pe criptomoneda XRP și spune că cei care adptă pilotul au făcut economii semnificative la comisioane, dar și la timpii de tranzacție per total. Compania a anunțat un număr de parteneriate în lunile recente cu companii care au fost vârf de lance la xRapid și xCurrent, altă ofertă care însă nu folosește criptomoneda XRP.

Directorul de produs Asheesh Birla a spus într-un interviu că firma studiază mai multe proiecte pilot ca să afle dacă rezultatele sunt destul de asemănătoare în toate cazurile. Ca rezultat, startupul a agregat datele într-un raport lansat miercuri care spunea că se fac economii de 40-70%. Acesta a notat de asemenea că tranzacțiile transfrontaliere cu criptomoneda ripple durează doar câteva minute, comparativ cu o perioadă de câteva zile pentru plățile tradiționale de acest fel.

Platformele care pilotează xRapid au confirmat aceste viteze, după spusele lui, și a adăugat că „au fost ceva de genul „uau! Chestia asta chiar are loc în câteva secunde până la final” și că nu este posibil ținând cont de felul în care sistemul tradițional funcționează astăzi”.

Tranzacțiile de la o instituție financiară la alta au durat doar câteva minute. Porțiunea care chiar implică registrul XRP au durat câteva secunde. Mare parte din timpul consumat a fost cauzat de faptul că instituțiile convertesc fiat în XRP și invers prin schimburile locale.

„Durează doar câteva minute să le procesezi și să le trimiți pe canalele locale”, a spus acesta.

Acum, cei de la Ripple plănuiesc să se concentreze pe trecerea programelor la lansare la scară largă, dar nu există o programă clar stabilită pentru aceste planuri.

„O să continuăm să rulăm proiecte pilot și lucrăm la ultimele nuanțe ale produsului. Următorul pas acum este să trecem acei clienți de la pilot la producție. Când vine vorba despre produse financiarer și plăți, nu exsită un „fă repede și strică lucruri” în Silicon Valley, trebuie să fim siguri că ne-am încheiat la toți nasturii din punct de vedere al securității, din punct de vedere al conformității la reguli”, a explicat Birla.